Design telefoons belangrijker dan prijs of kwaliteit

Oktober 2005 is er een onderzoek gehouden onder de deelnemers van www.CheckitOut.nl over mobiele telefoons.

Resultaten van het onderzoek

Het design van een mobiele telefoon wordt door jongeren als belangrijkste reden bij de aanschaf voor een telefoon (54 procent), daarna pas de kwaliteit (49 procent), de prijs (47 procent) en gebruiksgemak (39 procent). Dit blijkt uit een peiling die www.CheckitOut.nl (onderdeel van Newcom Research & Consultancy) heeft uitgevoerd onder jongeren tussen 12 en 25.


Uit het onderzoek blijkt verder dat slechts 5 procent van de jongeren geen mobiele telefoon heeft.

Telefoons worden over het algemeen niet langer dan 2 jaar gebruikt (51 procent minder dan 2 jaar, 36.8 procent langer dan 2 jaar).

Men is tevreden over het abonnement, 87 procent is tevreden of zeer tevreden. Hoge maandelijkse kosten en een slecht bereik zijn punten waar men niet tevreden over is. Over het toestel is driekwart tevreden of zeer tevreden. Ook merktrouw lijkt redelijk hoog, ruim 59 procent geeft aan hetzelfde merk weer opnieuw te kopen.

Degenen die op zoek zijn naar een nieuw abonnement komen vooral aan informatie via gesprekken met familie/vrienden/kennissen, de website van aanbieders van mobiele telefonie en vergelijkingswebsites.

Het grootste deel van de jongeren met een mobiele telefoon gebruikt prepaid (57 procent - select cases). In 42 procent van de gevallen zat het prepaid abonnement al bij de telefoon en had de jongere niet zelf de keuze. Prepaid lijkt vooral Vodafone meest gebruikt, abonnement vooral T-Mobile. Naamsbekendheid van aanbieders KPN en Vodafone is het hoogst.

Wil jij ook jouw mening geven over Mobiele telefoons? Voeg dan een review toe op de Review pagina.
Door Admin op 4-10-2005