Stella Braam: Mijn vader heeft Alzheimer boeken

Dit boek gaat over Rene van Neer, een gepensioneerd kinderspsycholoog die in 2003 de diagnose Alzheimer te horen krijgt. Ik heb het gelezen omdat mijn oma ook al enkele jaren ziek is en Alzheimer heeft en ik wilde meer weten over de ziekte en hoe mijn oma het ervaart.

Stella Braam beschrijft de dagelijkse dingen van haar vader, Rene van Neer, nadat hij de diagnose Alzheimer te horen heeft gekregen. Omdat Rene psychologie heeft gestudeerd kan hij heel duidelijk vertellen hoe hij de ziekte ervaart. Stella neemt deze gesprekken op en schrijft ze later uit. Duidelijk wordt dat het begint met vergeetachtigheid, maar naarmate de tijd vordert gebeuren er ook andere dingen. Rene vertrouwt niemand meer en ook het personeel van het verzorgingshuis en later het verpleeghuis moet er aan geloven. Op een bepaald moment gooit Rene zelfs voorwerpen naar de verzorgers.

Dit boek is leuk om te lezen in combinatie met Hersenschimmen van Bernlef, wat ook over de ziekte van Alzheimer gaat. Vooral ook omdat het boek van Braam biografisch is en Hersenschimmen fictie. Een ander voordeel is dat Hersenschimmen van Bernlef op de boekenlijst mag.Door: simone op 10-3-2006 | Login om te stemmen Of registreer je hier.


miss-me


Heeft geen hobby
Op 11-03-2006 om 18:23


Je moet inloggen om te kunnen reageren! Of registreer je hier.