Profielensite MySpace websites

www.myspace.com: A place for friends Wie heeft anno 2006 nou nog niet zijn profiel staan op profielensites als MySpace, Hyves, MSN Spaces, Facebook, Orkut of een andere kleinere site? Wat erg opvalt is dat elk land zo zijn voorkeur heeft voor een bepaalde profielensite. In bijvoorbeeld ons land is Hyves en MSN Spaces razend populair. In de Verenigde Staten, Canada en Engeland is dat echter veel onbekender en zetten mensen hun hebben en houden vooral op MySpace. Met name in India, BraziliŽ en het Midden Oosten is Orkut juist de site waar je je gezicht opzet.

Waarin verschilt het zeer grote MySpace in met Hyves? Net als bij Hyves kun je op MySpace je interesses aangeven, fotoís plaatsen en een vriendenkring aanmaken.Waarin MySpace echter opvalt is dat je er ook (zelfgemaakte) muziek kunt plaatsen. Dit wordt vooral veel gedaan door bekende maar ook juist onbekende bands. Op die manier kunnen ze hun eigen muziek promoten en hopen zij bekender te worden. Bovendien krijgen ze via de website ook commentaar op hun muziek door de bezoekers. Op die manier is de afstand tussen de fans en muzikanten zeer veel kleiner dan voorheen geworden. Een voorbeeld van een band die gebruik maakt van MySpace is Muse, maar ook onze TiŽsto kan niet achterblijven; zo zijn er nog vele andere voorbeelden.Ook kun je op MySpace videoís plaatsen, maar dat kan echter sinds kort ook op Hyves. Veel verschillen zijn verder niet echt te vinden, alleen dat MySpace meer internationaal is gericht. MySpace wordt ook in Nederland steeds populairder. Hyves probeert inmiddels ook internationaal door te breken, maar ze hebben nog een lange weg te gaan:

"Profielensite MySpace blijft in het nieuws. [...] Volgens onderzoeksbureau Hitwise was MySpace vorige week voor het eerst de best bezochte website in de Verenigde Staten. Het bedrijf liet niet alleen MSN en Google, maar ook voormalig leider Yahoo Mail achter zich. Hoewel Hitwise geen uitspraak kan doen over het aantal unieke bezoekers, waren in totaal 4,46% van alle internetbezoeken gericht aan de profielensite." (Bron: Tweakers.net)

Links naar de verschillende sites: MySpace, Hyves, MSN Spaces, Facebook, Orkut

Door: lennart.mulder op 18-7-2006 | Login om te stemmen Of registreer je hier.


simone


Is al aardig bezig
Op 02-08-2006 om 13:57

simone


Is al aardig bezig
Op 02-08-2006 om 14:00

Daredevil


Komt net kijken
Op 02-08-2006 om 17:48


Je moet inloggen om te kunnen reageren! Of registreer je hier.