Dit nieuwe trainingsmiddel moet je absoluut uitproberen! sport

xco Dit nieuwe trainingsmiddel moet je absoluut uitproberen!

Bij mij op de sportschool (www.healthcity.nl) hebben ze een nieuwe groepsles. Ik heb hem laatst zelf voor het eerst gedaan en het is echt leuk om te doen. Je werkt met een soort van buis, die gevuld is met een soort vaan grind erin. Met die buis maak je allerlei bewegingen... best wel zwaar, daarom duurt een les ook maar 40 minuten.....


De X-Co is geschikt voor iedereen. Het is een makkelijk hanteerbare buis met daarin een bewegende massa. Door deze massa geeft de X-Co bij het begin en eind van iedere beweging een aanvullende belasting op de spier- en bindweefselstructuren van het hele lichaam. De X-Co is hierin uniek en zorgt er op deze manier voor dat de bindweefselstructuren van het hele lichaam worden verhoogd!

De X-Co is uitermate geschikt voor mensen met rugklachten. Daarnaast heeft trainen met de X-Co een spectaculair effect op de slanke taille. Met een X-Co training (40 minuten) bereik je:

- Sterkere rug- en buikspieren
- Toename snelheid en coördinatie
- Blessurepreventie en bevorderen van natuurlijk herstel
- Intensiever calorieënverbruik en effectievere figuurverbetering
- Toename uithoudingsvermogen van de spierenWat is de XCO-TRAINER?
De XCO-TRAINER is een geanodiseerde aluminiumbuis, waarin een speciale massa zit, die vrij door de buis kan bewegen.


Hoe werkt de XCO-TRAINER?
Door dynamisch heen- en weerbewegen van de buis wordt de vrije massa krachtig van de ene kant naar de andere geslingerd. Hierdoor ontstaat een terugslag (of doorschieten).
[img]http://www.specialsports.com/amstelveen/afbeeldingen/xco


Wat is er zo bijzonder aan de XCO-TRAINER?
Het bijzondere aan de XCO-TRAINER is de bewegende massa in de buis. Deze massa geeft een totaal ander effect en een wezenlijk ander type belasting dan een ’dood’ gewicht, zoals een halter.Fysiotherapeut Jan Hermans is de uitvinder van de XCO en volgens hem is de xco een wondermiddel.

Zijn idee begon eind jaren tachtig bij de honkballers van Neptunus. Veel pitchers hadden problemen met hun schouder. Hermans ging nadenken en liet de jongens trainen met een oud tennisballenblik, gevuld met zand. Dat bleek aan te slaan. Toen hij een keer aan het verbouwen was in zijn huis en in een bouwmarkt kwam, zag hij pvc-buizen staan.

,,Er ging een lichtje branden. Ik ben met stukken afvoerbuis aan de gang gegaan en heb ze gevuld met allerlei materialen om te zien wat het beste was. Alles heeft erin gezeten: zand, macaroni, rijst, spijkers, knikkers. Voor de helft gevuld, voor een derde, driekwart. Tweederde vulling met grof granulaat was het beste.’’ Het idee van Hermans werd opgepikt, uitgewerkt en gepatenteerd en in 2003 werd de XCO.

Voor het hele verhaal van Hermans: http://www.ad.nl/sport/article86861.ece

Voor meer info, zie www.x-co.nl

Door: simone op 1-8-2006 | Login om te stemmen Of registreer je hier.


Imjori


Heeft geen hobby
Op 02-08-2006 om 01:11

kapiteinsnor


Begint het te leren
Op 02-08-2006 om 10:02

xco4ever


Begint het te leren
Op 30-11-2006 om 10:59

Hey mensen!

Ik heb ook kennis gemaakt met de XCO-Trainer via mn oude sportcentrum (in Friesland ), in juni 2005. En ik ben nog steeds verslaafd!!!

De website waarop de XCO-Trainer(s) besteld kunnen worden is
www.xco.nl. Dit omdat zij het exclusieve verkoopkanaal zijn in Nederland. Of er evt nog een link naar de XCO Shop in de shop van deze site komt...geen idee.

Naast het thuisgebruik (je krijgt bij de XCO-Trainer een trainings-dvd met alle oefeningen) en gebruik binnen de fysiotherapie (maar gelukkig heeft niet iedereen dat nodig!) heb je dus inderdaad ook een groepsles die gebruik maakt van de XCO-Trainer; de XCO Tempo Training. Lekkere muziek en lekker zweten!
Op xco.nl staat een clublocator waarmee je de dichstbijzijnde club op kunt zoeken. Er zijn zo’n 100 clubs, dus er zit vast wel eentje bij jou in de buurt!

Voor de mensen die de groepsles volgen (of willen gaan volgen); de kwartaalworkshops voor de instructeurs komen er weer aan (komende maand!), dus maak komend jaar een goede start met XCO #7.
Ik zal nog niet te veel zeggen over de muziek, behalve dat het een feest van herkenning is voor iedereen die wel eens naar TMF kijkt of naar Radio 538 luistert!

deb0r@


Is al aardig bezig
Op 02-05-2007 om 20:37


Je moet inloggen om te kunnen reageren! Of registreer je hier.