’De wetten van de magie’ geschreven door Terry Goodki boeken

Als je eens een paar weken (of maanden :p) over hebt, is deze serie absoluut een aanrader. Als je houdt van fantasy (dus tovenaars, verdeelde werelden, magische wezens) maar ook van liefde, drama en oorlog, is dit een echte aanrader.

In het verhaal staat Richard, een jonge woudloper en gids, centraal, die in een wereld zonder magie leeft. Al in het eerste boek kom je er achter dat de wereld die hij kent eigenlijk maar een klein stukje is van het grote geheel: er zijn in totaal drie ’werelden’ gescheiden van elkaar door grenzen van magie.

Als de man die hem opgevoed heeft vermoord wordt op gruwelijke manier, gaat Richard op onderzoek uit en is niets meer hetzelfde. Hij ontmoet Kahlan, de ’Biechtmoeder’, die een zeer aparte vorm van magie heeft. Ook ontdekt hij dat zijn grootvader de ’Eerste Tovenaar’ is, wat zo goed als betekend dat er geen betere is in zijn soort. Door allerlei avonturen wordt je meegesleept in de wereld van Richard, met bizarre ontdekkingen en voortdurend vernieuwende verhaallijnen, zodat ieder boek een nieuw avontuur wordt.

Tot nog toe zijn er 10 titels uit deze serie verschenen:

- De Aflossing > dit is een boek dat zich afspeelt jaren vóór de geboorte van Richard, dus eigenlijk een soort proloog op ’De wetten van de magie’

- Eerste wet van de magie (Zwaard van de waarheid)
- Tweede wet van de magie
- Derde wet van de magie
- Tempel der Winden (vierde wet van de magie)
- Ziel van het Vuur (vijfde wet van de magie)
- Zuster van de Duisternis (zesde wet van de magie)
- Zuilen der Schepping (zevende wet van de magie)
- Het weerloze Rijk (achtste wet van de magie)
- Ketenvuur (negende wet van de magie)

Voor zover ik weet, volgen er zowiezo nog twee delen van ’De wetten van de magie’, maar dat durf ik niet met 100% zekerheid te zeggen.

Door: crazyab op 11-8-2006 | Login om te stemmen Of registreer je hier.Je moet inloggen om te kunnen reageren! Of registreer je hier.