Trouw, de betere krant tijdschriften

de betere? Trouw, de betere krant. Zo luidt de reclame-slogan voor deze krant. Maar is dit ook wel zo?

Trouw is een kwaliteitskrant die al een aantal jaren bezig is met een opmars op het gebied van abonnees en losse lezers.
De krant heeft een licht links-Christelijk karakter, al is dit niet overheersend aanwezig in de gepubliceerde stukken.
Trouw bestaat doordeweeks uit meerdere delen, namelijk het hoofdkatern en De Verdieping. In het tweede wordt dieper ingegaan op de actualiteiten door middel van columns, recensies en artikelen die door deskundigen op het gebied worden geschreven. In het weekend komen er nog extra bijlagen bij zoals bijvoorbeeld de WeekendKrant.

In Trouw wordt relatief zakelijk op het nieuws ingegaan. Anders dan bijvoorbeeld de Telegraaf biedt Trouw het nieuws niet op een zeer spectaculaire manier aan, maar op een deskundige manier, door veel experts aan het woord te laten. Ik vind dit zelf een groot voordeel van de krant, omdat het gewoon over het nieuws gaat en niet over randzaken die daar omheen spelen.

Een groot pluspunt vind ik het katern De Verdieping. Hierin kunnen mensen die eens wat dieper willen graven in de achtergronden achter het nieuws helemaal aan hun trekken komen. Er worden hierin ook regelmatig opiniaire stukken gepubliceerd, wat weer een stimulans is voor discussie.

Voor veel mensen is Trouw denk ik een saaie krant, omdat er relatief weinig aandacht wordt besteed aan spectaculair nieuws. Hierdoor krijgt de krant een sterk zakelijk karakter, dat in mijn ogen sommige doelgroepen af zal schrikken om abonnee te worden of de krant los te kopen.

De site van Trouw is in mijn ogen overzichtelijk. Het belangrijkste nieuws staat aan de linkerkant van de pagina en rechts daarnaast een kolom met het overige belangrijke nieuws.
Een hele handige optie van de site vind ik de infobalk die meescrollt als je naar beneden scrollt. Deze balk kan je gebruiken om snel bij bepaalde afdelingen van het nieuws te komen zoals bijvoorbeeld Binnenland of Economie. Een zeer handige functie van de site.

Over het algemeen vind ik Trouw een goede krant. De krant zelf is overzichtelijk, en er wordt op een deskundige manier omgegaan met het nieuws. De site is in mijn ogen ontworpen op de toekomst. Er is een makkelijke manier van rondsurfen op de site en de indeling hiervan is erg overzichtelijk.

Trouw, de betere krant? Misschien wel…


Door: Imjori op 17-3-2006 | Login om te stemmen Of registreer je hier.


kisses_leo


Komt net kijken
Op 14-04-2006 om 13:22

Daredevil


Komt net kijken
Op 01-08-2006 om 03:27

Imjori


Heeft geen hobby
Op 02-08-2006 om 01:21

behice_brit


Begint het te leren
Op 11-12-2008 om 18:48

behice_brit


Begint het te leren
Op 20-05-2009 om 00:10


Je moet inloggen om te kunnen reageren! Of registreer je hier.