Martyn Big boeken

Martyn Big woont samen met zijn vader in een klein huis, zijn moeder is toen hij nog wat jonger was van zijn vader gescheiden. Daarna is zijn vader alcoholist geworden en gaat regelmatig naar de kroeg. Zelfs als hij een dag niet heeft gedronken is hij nog dronken.

Soms wordt het Martyn iets te veel. Als hij een keer van iemand het boek de complete geillustreerde Sherlock Holmes krijgt begint hij Detectives steeds leuker te vinden. Hij kijkt sindsdien ook steeds Inspector Morse (naar de televisie serie). Als Inspector Morse zijn assistent Lewis roept, roept Martyn’s vader Lewis, Lewis (omdat hij dat grappig vindt) de hele tijd door het huis.

Als Martyn het beu is roept hij naar zijn vader HOU OP!!! Zijn vader verliest zijn zelfbeheersing en rent met een gebalde vuist op Martyn af. Martyn stapt opzij en geeft zijn vader een duw. Zijn vader valt dan met zijn hooft op de kachelrand en is op slag dood. Martyn is in een shock en durft het niet te vertellen aan de Politie.

Als die avond Alex langskomt laat hij haar het lijk zien. Ze weten allebei niet wat ze moeten doen. Hij komt erachter dat zijn vader 30.000 pond op zijn bankrekening heeft staan. Alex gaat de volgende dag eerst naar haar vriendje Dean. Daarna gaat ze naar Martyn maar ze weet niet dat Dean een afluister apparaatje in haar tas heeft gestopt. Als Dean erachter is gekomen wat ze met het lijk van plan zijn begint hij hun te chanteren.

Hij zegt dat hij het bandje naar de politie brengt of dat zij hem die 30.000 pond moet geven. In de 2 dagen daarna kwam de Tante van Martyn langs. Alex had William op gemaakt met make-up en ze hadden hem in bed gelegd en gezegd dat ie ziek was. Alex had snurkgeluiden opgenomen om het nog echter te maken. 2 dagen voor kerst hebben Alex en Martyn William in de Grindgroeve gegooid (in de grindgroeve lag wat water en ijs). Ze hadden hem in een slaapzak gedaan en wat haren van Dean en een peuk van hem in de slaapzak gedaan zodat de politie Dean zou verdenken. Toen ze bij de grindgroeven waren aangekomen hadden ze de slaapzak verzwaard met stenen.

De dag na de dumping van zijn vader stond de politie op de stoep. Ze hadden in het huis van Dean vervalsingen van de handtekening van William gevonden. Ze vroegen of Martyn Dean kende. Martyn ontkende en moest mee naar het politiebureau. Daar werd hij ondervraagd. Ook werd er gevraagd waar zijn vader was. Hij antwoordde dat ie zaterdag was weggegaan en niet meer is thuis is gekomen. Omdat hij nu “ouderloos”is moet hij op het bureau blijven. De volgende dag moet hij het hele verhaal vertellen en krijgt hij te horen dat Dean is verongelukt( de remmen van zijn motor waren doorgeknipt) En dat zijn vader was gevonden; DOOD!!!. Hij had moeite om te doen of ie het erg vond. Hij vertelde dat Dean hem had bedreigd en dat ze hem zouden vermoorden als ze hem niet die 30.000 pond gaven.

Een politieman had al in de gaten dat Martyn zijn vader had vermoord en zei ook tegen hem
“Hoe is het nou Martyn, om een moord ongestraft te plegen”. Aan het einde van het boek krijgt Martyn een brief van Alex waarin staat dat ze actrice is geworden.


Ik vond het een erg leuk boek, het leest erg makkelijk en ookal gaat het over een de dood van die vader is het niet heel zielig geschreven. Het is een handig boek voor een boekverslag! Ik raad jullie aan dit boek te gaan lezen, mooi en spannend!

Door: Sophie op 20-8-2006 | Login om te stemmen Of registreer je hier.


Sucia


Is al aardig bezig
Op 24-12-2006 om 11:18

leenz1


Begint het te leren
Op 19-03-2007 om 21:33

Rozemarijn


Een echte topperrr
Op 19-04-2007 om 17:54


Je moet inloggen om te kunnen reageren! Of registreer je hier.