War and Destiny tv

Samenvatting:
Het speelt zich af tussen 1920-1930. De tijd waarin Japanners Nanjing (plaats in China) veroverden. Dingen die Japanners de Chinezen aan doen worden weergegeven. Een rijke familie genaamd “Ku” wordt arm door de oorlog. Hij heeft 4 vrouwen waaronder er hevig haat is, onder de kinderen is er ook enorme haat, omdat ze verschillende moeders hebben. De eerste vrouw is erg opgetut, ze is erg gemeen tegenover de rest van de familie behalve de kinderen. Dan hebben we nog een rijke zakenlui die zogenaamd voor de Japanners werken maar die tegen de Japanners inwerken, zo ook zijn assistente. De meeste Chinezen begrijpen hem niet en denken dat hij voor de Japanners zijn en haten hem enorm. De Chinezen verliezen de oorlog en het plaats Nanjing is veroverd door de Japanners, zij behandelen de Chinezen niet normaal. Japanners lopen overal de straat op en schieten mensen neer die ze tegenkomen, vrouwen die ze zien gaan ze eerst verkrachten, ook zwangere vrouwen, kinderen en ouderen laten ze niet gaan; die worden ook verkracht. Zwangere vrouwen worden na afloop in hun buik geschoten, baby en moeder dood. Dit vinden ze niet goed genoeg, Chinezen worden gedwongen om een hele grote graf te graven na afloop worden ze levend in begraven. Verder worden veel computereffecten toegepast voor de bomaanslagen. Heel veel harde feiten komen aan bod. Ook een liefdesverhaal is in verwerkt. Poon Sai Cheung had een vrouw maar die werd door de Japanners in haar hoofd doodgeschoten, hij wordt langzamerhand verliefd op Ku Ping On (tweede dochter van Ku familie). Dan hebben we ook Tin Hao Yee, een jongen die is opgegroeid met Ping On, die is verliefd op de vierde moeder van Ku Ping On. De vierde moeder is een erg jong meisje die onwillig is getrouwd met Ku Maan Chuen.

Screenshots:

[url=http://img170.imageshack.us/my.php?image=23a1re2au3.jpg]
[/url]
Ku Ping On - Tin Hao Yee - Cheng Yuet Fung (vierde vrouw)[url=http://img178.imageshack.us/my.php?image=2840re2qa7.jpg]
[/url]


Sum Ye Ping - Poon Sai Cheung - Chung Tin Ai

Informatie:
Bedrijf: TVB (Hong Kong tv)
Jaar: 2006
Genre: Periode drama
Taal: Kantonees
Theme song: Fortunately (door Myolie Wu)
Afleveringen: 30
Verkrijgbaar: TVB dvd/vcd huurwinkels
Film locaties: Hong Kong, China

Belangrijke castleden:

Sunny Chan als Poon Sai Cheung
Ron Ng als Tin Hao Yee
Myolie Wu als Ku Ping On
Leila Tong als Cheng Yuet Fung
Mandy Cho als Sum Ye Ping
Shek Sau als Chung Tin Ai (Japanner)
Lau Dan als Ku Maan Chuen

Mijn mening:
Ik vind dit een erg goed, spannende serie. Vergeleken met andere series is de verhaallijn erg goed. Er zijn geen overbodige scènes die veel in tijd in beslag neemt. In de eerste aflevering wordt gelijk de achtergronden van Ping On en Hao Yee beschreven. Het begint al dramatisch, de moeder van Ping On overleed en Ping On huilt zo overtuigend en met muziekeffecten wordt het extra gestimuleerd dat je meehuilt (ik dan). De bomaanslagen en acties lijken net echt die de extra spanning opwekt. Ook wordt een Chinese jongen ontdekt dat zijn vader een Japanner is en zijn moeder niet, alles wordt behandeld. Door deze serie kom je achter wat Japanners tegen Chinezen in die tijd hebben gedaan, daarom hebben (sommige) Chinezen haat voor Japanners tegenwoordig, nu weet je waarom. De themevideo aan het begin van de serie is ook goed gemaakt, je ziet allerlei kleine stukjes van de film en de themesong past ook prima bij de sfeer van de serie.
Het is echt aan te raden om te zien voor alle Chinezen zodat ze ook een beetje geschiedenis kunnen oppikken op een leuke manier (door een serie te bekijken), ook niet-chinezen mogen zien! Alleen moet je navragen of er ondertiteling Engels is.

Relevante informatie n.a.v. van de serie:
- Gevangen genomen mensen worden levend verbrand, hoofden worden afgehakt en als souvenir verkocht.
- Vrouwen van alle leeftijden (ook boven de 70) en kinderen worden verkracht en daarna doodgeschoten.
- Zwangere vrouwen worden in hun geschoten zodat de baby eruit komt (ook dood).
- Wanneer een Japanse soldaten een gezin binnen stormen dwingen ze de vaders om hun dochters te verkrachten en zonen hun moeders te verkrachten, de rest van de familie worden gedwongen om dit aan te zien.
- Japanse soldaten schieten regelmatig groepen angstige mensen dood.
- Japanse soldaten komen winkels binnen en schieten de eigenaren dood en stoppen de Chinezen van alle leeftijden erin en zetten het gebouw in brand. Dan kijken ze genietend mee hoe ze proberen te ontsnappen en lijden aan pijn.
- De straten van Nanjing zijn letterlijk bedekt met bloed.
- Degene die nog leven worden gedwongen om een eigen graf te graven en worden gedwongen om levend in begraven te worden door landgenoten.


Door: yanny op 26-8-2006 | Login om te stemmen Of registreer je hier.


delived


Is al aardig bezig
Op 28-08-2006 om 16:13


Je moet inloggen om te kunnen reageren! Of registreer je hier.