Krant: De Telegraaf tijdschriften

De Telegraaf is een populaire krant! Nederland kent verschillende typen kranten. Één van deze typen is het type "populaire krant". Hiervan maakt de Telegraaf ook deel uit. Deze krant is er één die zich richt op het grote publiek, veel onderwerpen worden luchtig behandeld, het is niet zo dat er enorm diep op onderwerpen wordt ingegaan.
Telegraaf biedt veel verschillende soorten nieuws die vaak in aparte katernen worden aangeboden. Zo is er een aparte AutoTelegraaf, de Financiële Telegraaf en ook katernen voor Wonen en Werken.

Wanneer je kijkt naar het uiterlijk van de krant valt meteen één ding op, er is veel aandacht besteed aan het zo groot en duidelijk mogelijk naar voren brengen van het nieuws.
Soms wordt dit in mijn ogen met iets te veel enthousiasme gedaan. Zo worden sommige onderwerpen soms amper belicht, terwijl andere, soms minder belangrijke onderwerpen in mijn ogen, te groot naar voren worden gebracht. Ik bedoel, wie zit er nu op het nieuws te wachten dat de goudvis van Dick Advocaat dood is?
De schreeuwerigheid van de voorpagina wordt op veel punten wel gecompenseerd door verwijzingen. Het kan zijn dat er op de voorpagina maar een klein stukje tekst staat over een onderwerp, maar dat er wel wordt verwezen naar een groter artikel daarover, verderop in de krant. Dit vind ik wel een goede zaak, alleen had er in mijn ogen beter op de voorpagina meer over deze zaken kunnen staan. De teksten zijn zó geschreven dat iedereen ze begrijpt en makkelijk kan lezen, dit vind ik een goede zaak, zo houdt men de doelgroep groot.

Een groot voordeel van Telegraaf vind ik de verschillende katernen die gebruikt worden voor de verschillende onderwerpen. Op deze manier wordt voorkomen dat alles door elkaar komt te staan in de krant en hij dus erg onoverzichtelijk wordt.

Een nadeel vind ik dat de zaterdageditie erg groot is. Bij deze editie komen meer bijlagen dan bij de doordeweekse, en hierdoor vind ik dat hij soms iets te onhandelbaar wordt. Je ziet als het ware door de bomen het bos niet meer.
Een leuk aspect van de zaterdageditie vind ik wel dat er het magazine bij zit, waarin veel informatie wordt gegeven over films, boeken, uitgaan en dat soort dingen. Je kunt er gewoon eens lekker rustig mee gaan zitten, zonder dat dit op de dag is waarop hij gekomen is, omdat er vaak geen nieuws in staat dat na een dag al weer verouderd is.

Over het algemeen vind ik de Telegraaf een aardige krant. Ik vind wel dat het niveau van de krant wel iets hoger had mogen liggen en wat meer gericht had mogen zijn op het echte nieuws in plaats van op sensatie, maar op deze manier heeft de krant ook wel weer zijn charme. Het is een brede krant met een grote doelgroep.
Ik zou hem persoonlijk niet al te snel kopen, maar voor mensen die houden van een dergelijke manier om het nieuws te presenteren kan ik hem zeker wel aanraden.


Door: the_mobro op 17-3-2006 | Login om te stemmen Of registreer je hier.


lennart.mulder


Is al aardig bezig
Op 18-04-2006 om 13:35

Naatje


Komt net kijken
Op 21-04-2006 om 13:34

smartie


Begint het te leren
Op 15-06-2006 om 21:27

smartie


Begint het te leren
Op 15-06-2006 om 21:30

delived


Is al aardig bezig
Op 30-08-2006 om 14:21

superjelle


Begint het te leren
Op 16-11-2006 om 21:16

behice_brit


Begint het te leren
Op 20-05-2009 om 00:10


Je moet inloggen om te kunnen reageren! Of registreer je hier.