Qtek 8310 mobile

slimme foon aldus qtek Enkele maanden geleden bracht Qtek een nieuwe telefoon uit, de Qtek 8310. Het design sprak me onmiddelijk aan, evenals de vele functies. Dus bij deze een review

Hardware:
Robuust gebouwd met een redelijk krasvast scherm en behuizing die lekker stevig aanvoelt. De toetsen zijn lekker licht, denk wel aan de toetsvergendeling als je het toestel in je zak steekt. Het scherm is brilliant. Scherper heb ik ze niet gezien op mobiele telefoons en dat komt mede door de hoge resolutie. De speaker, microfoon en antenne zijn gewoon van een goede kwaliteit en doen wat ze moeten doen tijdens het bellen, zoals je van iedere telefoon mag verwachten vandaag de dag. De accu gaat onder normaal gebruik even lang mee als een "normale nieuwe telefoon".
Ik vreesde voor een korte gebruiksduur maar dit valt erg mee, meestal hoef ik hem maar 1 tot 2 keer per week op te laden.De camera is leuk om snel een aardige foto te maken maar niet meer dan dat. Voor echte kwaliteit moet je het toch echt bij een digitale camera zoeken maar de ingebouwde camera maakt zeer acceptabele foto’s.

Connectiviteit:
Het toestel heeft een hele reeks van mogelijkheden om aan te sluiten. WiFi en Bluetooth gebruik ik het meest en functioneren ook het beste. Ik heb nooit problemen gehad met het draadloos aansluiten van andere devices of het uitwisselen van data via WiFi of bluetooth. Ligt er ook een beetje aan welke software je gebruikt hiervoor (smart explorer ondersteunt bluetooth het beste).Software:
Windows Mobile 5 vind ik erg gebruiksvriendelijk. Ik had het binnen de kortste keren onder de knie en het werk snel zonder de accu leeg te trekken. Door het open besturingssysteem van dit toestel is er ontzettend veel software te vinden voor dit platform, uiteenlopend van handige tools om je zaakjes te beheren tot schitterend ogende spelletjes om de tijd mee te doden. Ik gebruik de telefoon hoofdzakelijk als agenda (outlook synchronisatie), om mp3 en kort filmpjes af te spelen en om informatie op te zoekn via internet (reisinformatie, mobiele email etc) en navigatie (TomTom Mobile 5) en nog nooit heeft het toestel me daarbij in de steek gelaten. Het belangrijkste verschil tussen de symbian toestellen (nokia e.d.) is toch wel de naadloze communicatie en synchronisatie met de PC en de gebruiksvriendelijkheid (de interface lijkt heel veel op een desktop computer). Ook de openheid van het platform sprak me meer aan door het legio toepassinging van derden. Kortom een zeer fijn toestel voor alledag en ontzettend handig als organiser en tijdverdrijver. (een kwartaal in bezit)

Door: Imjori op 21-3-2006 | Login om te stemmen Of registreer je hier.


-dtoxmedia.nl-


Begint het te leren
Op 28-03-2006 om 23:42

noodle


Komt net kijken
Op 12-06-2006 om 23:30


Je moet inloggen om te kunnen reageren! Of registreer je hier.