Dante’s Peak films

Ik wil even de film "Dante’s Peak" aanprijzen. Ik heb hem al paar keer gezien en het blijft een prachtige film.
De film is geregiseerd door Roger Donaldson in 1997. Het is een zeer spectaculaire actie/rampenfilm over het dorpje Dante’s Peak dat direct wordt bedreigt door een vulkaan. Pierce Brosnan speelt een vulkanoloog die met zijn team de ’verdachte’ vulkaan Dante’s Peak bestudeert. De apparatuur slaat af en toe op hol en als er 2 jongeren verdwijnen denkt de vulkanoloog er het zijne van. Hij waarschuwt de burgemeester van het stadje, gespeeld door Linda Hamilton, voor de uitbarsting.
De vulkaan wordt in de gaten gehouden, maar volgens de chef van de vulkanoloog is er niets om je zorgen om te maken. De evacuatie is niet direct noodzakelijk. Wanneer de burgemeester samen met de vulkanoloog het stadje alert maken, begint Dante’s Peak met zijn waarschuwingen... En dat is nog maar het begin!

Hele gave special effecten in deze vulkanenfilm: uitbarstingen, lava dat van alles meesleurt, instortende bruggen... Het komt er allemaal in voor. Hele indrukwekkende scène is dat de schoonmoeder van de burgemeester uit het bootje stapt in het zuurmeer om de rest te redden!

Weer eens iets anders om Pierce Brosnan nu eens niet te zien als de geheimagent, maar superserieuze wetenschapper.

Goede film!

Door: flaw op 15-10-2006 | Login om te stemmen Of registreer je hier.


kapiteinsnor


Begint het te leren
Op 16-10-2006 om 14:17

flaw


Een echte topperrr
Op 16-10-2006 om 18:01

Imjori


Heeft geen hobby
Op 18-10-2006 om 08:57

flaw


Een echte topperrr
Op 20-10-2006 om 08:51


Je moet inloggen om te kunnen reageren! Of registreer je hier.