Nancie boeken

Dit boek heet Nancie. het is een spannende meisjestrilogie
de schrijver van dit boek heet Ineke Baron-Janssen en het boek is geschreven voor meisjes van 10 tot 15 jaar. Het boek is verschenen in het jaar 2005 en de uitgeverij is De Banier uit Utrecht. Het boek bestaat uit 3 verhalen.

Het eerste verhaal in dit boek heet Mijn zusje Nancie:
Nancie komt als pleegkind bij de familie Vermeer wonen. Haar ouders zijn overleden tone ze nog jong was. Ze is toen bij haar oom en tante gaan wonen maar die zijn niet aardig voor haar want die slaan haar en sluiten haar op in de kelder. Rianna Vermeer vindt het wel leuk dat ze nu een eigen zus krijgt. Maar al gauw blijkt dat Nancie niet de zus is waar ze lekker mee kan kletsen en spelen. Dat had ze eigenlijk wel gehoopt omdat haar vriendin wel 4 zussen heeft en daar wel heel goed mee kan opschieten. Eigenlijk valt het Rianna allemaal erg tegen. Dat komt ook momdat haar ouders zo druk zijn met Nancie en haast geen aandacht voor haar hebben. Ze gaan in de vakantie een weekje weg. Op een dag word Rianna opeens vermist. Op dat moment word alles anders.

Het tweede verhaal is wat korter dan de eerste en heet Toch heb je gewonnen Ellen.
Het verhaal gaat over de vriendin van Nancie. Die vriendin heet Ellen. Op het VMBO komt Ellen hellemaal los van de beschermde wereld waarin ze is opgegroeid. Door een klasgenoot wordt ze overgehaald ook eens een spelletje te spelen op een gokautomaat. Maar na die ene keer word het steeds vaker. Ellen zet steeds meer op het spel. Zelfs haar vriendschap met Nancie.

Het derde verhaal heet Sanne’s Ontdekking.
In dit verhaal vindt Sanne tijdens het inzamelen van oud papier voor Roemenie een vreemde brief. Ze staat verstijfd van schrik als ze die leest. Samen met Bob( Bob is een jongen in een rolstoel die ze heeft leren kennen toen ze een keer ging wandelen en ze hem tegenkwam terwijl hij aan het tekenen was) gaat ze op zoek naar de afzender. Ze moet en zal het meisje vinden

Door: Jisca op 16-10-2006 | Login om te stemmen Of registreer je hier.


martjuh


Een echte topperrr
Op 18-10-2006 om 18:28

Imjori


Heeft geen hobby
Op 18-10-2006 om 19:33

Jisca


Een echte topperrr
Op 26-10-2006 om 14:32


Je moet inloggen om te kunnen reageren! Of registreer je hier.