dr Quinn tv

Dr Quinn is een amerikaanse dramareeks. Met Jane Seymour (Dr Michaela Quinn), Joe Lando (Byron Sully), Chad Allen (Matthew Cooper)

Dit is een dramaserie die gaat over Michaela Quinn. Ze is de vijfde dochter in het gezin en haar vader is arts. Ze heeft het in haar hoofd om in de voetsporen van haar vader te treden. In de tijd waarin het verhaal zich afspeelt ( dat is ongeveer het jaar 1860) is het niet echt normaal om als vrouw een arts te worden. Michaela moet er een hoop moeite voor doen om de mensen er van te overtuigen dat ze een arts is die ook goed haar werkd doet. Door een misverstand komt ze in Colorado Springs terecht. Dat is een dorpje op het randje van de beschaving aar ze wel een arts kunnen gebruiken. Maar ook in dit stadje laten de mensen zich liever door een mannelijke kwakzalver helpen. Ze doet er van alles voor om hun vertrouwen te winnen en er gebeuren allemaal avonturen. Ook komt ze Sully tegen en moet ze voor 3 kinderen zorgen als hun moeder overleid.
Het is een hele leuke serie en ook vaak heel spannend want er gebeuren altijd weer onverwachte dingen in en dat maakt het ook heel spannend. soms is er ook een verhaal dat dan word vervolgt in de volgende aflevering. Meestal is dat op een heel spannend stuk zodat je de volgende keer eigenlijk weer wil kijken.

Al de verhalen van Michaela Quinn is ook in boeken opgeschreven. Er is zelfs een hele serie van gemaakt.

Jane Seymour speel Michaela Quinn in deze serie
Jane Seymour is geboren 15 februari 1951. Ze is een Brits-Amerikaanse actrice. ze staat voornamelijk bekend door haar hoofdrol in Dr. Quinn, Medicine Woman. Daarnaast speelde ze ook in veel televisiefilms en was ze de Bond-girl in de James Bond film Live and Let Die (1973). Grappig om te weten is dat ze 1 lichtbruin en 1 groenkleurig oog heeft. Haar echte naam is Joyce Penelope Wilhelmina Frankenberg.

Jane Seymour werd geboren in Engeland, maar heeft een Nederlandse moeder en spreekt zelf ook Nederlands.


Door: Jisca op 16-10-2006 | Login om te stemmen Of registreer je hier.


Imjori


Heeft geen hobby
Op 18-10-2006 om 09:37

Jisca


Een echte topperrr
Op 18-10-2006 om 12:00

martjuh


Een echte topperrr
Op 18-10-2006 om 15:26

Rozemarijn


Een echte topperrr
Op 31-03-2007 om 18:08


Je moet inloggen om te kunnen reageren! Of registreer je hier.