Nabaztag gadgets

Bij de meesten zijn ze wel bekend: elektronische huisdieren. Waar een tijd geleden de Tamagotchi en Furby hun ‘15-minutes of fame’ hadden, worden elektronische huisdieren steeds geavanceerder. Denk bijvoorbeeld aan de robothond Aibo van Sony.

De gigantische en nog steeds groeiende populariteit van het internet is voor de fabrikanten van de speeltjes reden om de producten uit te breiden met meer interactieve functies, die niet zozeer gericht zijn op het jongere publiek van de furby’s maar meer op de Ipod gebruikende, webloggende, googelaar, die met zijn maagdelijk witte Macbook altijd en overal online is. Zo ook de uit Frankrijk afkomstige Nabaztag.

Het witte, ledematenloze konijn maakt via wifi contact met het internet en na het registreren en instellen van het koddige beestje blijkt hij over meer dan alleen een aandoenlijk uiterlijk te beschikken. Zo vertelt hij (of zij) je de tijd, leest hij e-mails en SMS-berichten voor en laat hij je weten hoe hij zich op dat moment voelt. Daarnaast kan hij je door middel van mp3 bestanden of een lichtshow laten weten dat er nieuwe berichten voor je binnen zijn gekomen. Ook de voor elk konijn nodige oorgymnastiek ontbreekt niet.

Het meest komische aan het konijn is misschien wel zijn stem. Je zou verwachten dat het schattige beestje een stemmetje zou hebben dat niet ver af ligt van de schattigheidsfactor van de gemiddelde teletubbie. Als de Nabaztag zijn eerste e-mails aan je voorleest komt er echter een droge Engelse mannen- of vrouwenstem uit het konijn. Behoorlijk grappig als je het mij vraagt.

‘Grappig’ is misschien wel de beste omschrijving voor de Nabaztag. Het konijn is namelijk niet echt een nuttige gadget. Bovendien kan het behoorlijk irritant zijn als je tijdens het luisteren naar je favoriete muziek wordt gestoord door een blèrend konijn. Het feit dat de Nabaztag e-mails en nieuwsberichten kan voorlezen is leuk en aardig, maar de gemiddelde persoon zal veel sneller kunnen lezen dan het konijn in staat is de teksten op te dreunen. En dan is er natuurlijk nog het prijskaartje: €129,- is behoorlijk veel geld voor een ‘grappig’ konijn dat kan lezen.

Of je de Nabaztag de moeite en het geld waard vindt is natuurlijk meer een persoonlijke kwestie. Ik ben in ieder geval al lang blij dat het konijn geen benen heeft, zodat hij niet in een opstandige bui schreeuwend door je huis kan lopen banjeren.


Door: Goks op 18-10-2006 | Login om te stemmen Of registreer je hier.


the_mobro


Heeft geen hobby
Op 18-10-2006 om 11:57

martjuh


Een echte topperrr
Op 18-10-2006 om 15:26

Imjori


Heeft geen hobby
Op 18-10-2006 om 19:33

simone


Is al aardig bezig
Op 18-10-2006 om 19:54


Je moet inloggen om te kunnen reageren! Of registreer je hier.