Nintendo DS Lite gadgets

Nintendo DS Lite Toen Nintendo de originele Nintendo DS lanceerde bleek uit verkoopcijfers direct dat het een waardig alternatief voor de welbekende Gameboy-serie zou worden. De innovatieve kenmerken (zoals de twee schermen, waarvan een touchscreen) van de handheld zorgden en voor dat de DS snel aan populariteit won.

Afgaande op het uiterlijk van de DS zou je niet snel denken dat het een succes zou worden; het grijze, grauwe, ongeďnspireerde uiterlijk van de DS stak namelijk schril af tegen de glimmende, strak vormgegeven, ipod-achtige Sony PSP.

Om het succesverhaal van de Nintendo DS extra kracht bij te zetten is er dan nu sinds enige tijd de Nintendo DS Lite te koop. Op het eerste oog lijkt het hier te gaan om een Nintendo DS in een Ipod jasje. De vraag is natuurlijk: is dit alles, of zijn er meer redenen om je vertrouwde grijze DS te vervangen?Wat het eerst opvalt aan de DS Lite is het kleine formaat en het strakke, glimmende uiterlijk van het apparaat. Je zou haast een Apple logo op de voorkant verwachten! Smaken verschillen uiteraard, maar zowel de zwarte, als de witte (en binnenkort ook de roze) DS Lite past goed in het huidige modebeeld. En natuurlijk is een kleiner formaat voor een handheld vrijwel altijd positief.

Het verkleinde formaat betekent wel dat de knoppen iets kleiner zijn geworden en dat een aantal dingen zijn verplaatst ten opzichte van de oude DS. Zo is de aan/uit-knop naar de zijkant verplaatst. Ook stop je de stylus (het ‘pennetje’) nu in de zijkant in plaats van in de bovenkant. In tegenstelling tot het formaat van de DS Lite zelf is de stylus iets groter geworden,zodat hij wat beter vast te houden is.

Het verschuiven en verkleinen van knoppen en dergelijke is natuurlijk allemaal leuk en aardig, maar is dit nou echt een reden om DS Lite aan te schaffen? Op zich niet, maar gelukkig heeft Nintendo het niet gelaten bij cosmetische aanpassingen. Het kenmerk wat de DS Lite, ondanks zijn kleinere formaat, met kop en schouders doet uitsteken boven de originele DS is het verbeterde scherm (of eigenlijk schermen). De helderheid van beide displays is namelijk instelbaar. Hierdoor kan de DS Lite kleuren stukken feller en helderder weergeven dan de oude DS. Het verschil is dag en nacht. Naast het verbeterde beeld kun je door het verminderen van de helderheid ook nog eens je batterij sparen, waardoor deze langer mee gaat.

Wil je zien hoe dat er uit ziet?


Ware schoonheid zit natuurlijk binnenin, maar als je ook maar iets geeft om uiterlijk van zowel apparaat als games, dan is het een goeie optie om de Nintendo DS Lite te kopen!


Door: Goks op 18-10-2006 | Login om te stemmen Of registreer je hier.


Uberpad


Begint het te leren
Op 25-10-2006 om 13:58

jael


Begint het te leren
Op 15-11-2006 om 20:32

jael


Begint het te leren
Op 15-11-2006 om 20:33

Raadmaar


Komt net kijken
Op 20-12-2006 om 20:43

the_mobro


Heeft geen hobby
Op 22-09-2008 om 12:16


Je moet inloggen om te kunnen reageren! Of registreer je hier.