iPod Nano gadgets

appeltje erbij? iPod Nano, al een tijdje geleden gepresenteerd, is nog steeds onderwerp van discussie op tal van internetfora. Niet alleen vanwege de vele technische snufjes, maar ook omdat het de vervanging is van de mini.

Vergelijking met de andere Pods
Is het een luxe iPod shuffle of een slappe iPod mini? Is hij zo spectaculair als Steve Jobs ons wil doen geloven?
De iPod nano is Apple's nieuwste MP3 speler, alhoewel dat een wat verkeerde naam is. Het apparaatje speelt ook diverse andere audio formaten af en kan bovendien ook nog foto's, agenda en contactpersonen tonen. Met een opslagcapaciteit van 2 of 4 GB in Flash geheugen is de iPod nano een tussenstap tussen de kleinere iPod shuffle en de grotere iPod. Dit was de iPod mini ook, dus deze is meteen maar door Apple afgeschaft.


Hoe haalt Steve Jobs het in zijn hoofd om de meest verkochte iPod te vervangen door een andere? Het antwoord is eenvoudig: de iPod nano is een hoogstandje.

De iPod nano heeft een 1,5 inch LCD kleurenscherm met backlight. Dit scherm is opvallend scherp en foto's worden --hoewel erg klein-- prachtig weergegeven. Hoewel een kleurenscherm op een MP3 speler nogal overbodige luxe lijkt, zijn de mogelijkheden voor foto's en album-art wel voldoende om niet te gaan klagen dat een zwart-wit scherm ook wel goed genoeg zou zijn geweest.

Nieuwe features
Afgezien van de standaardmogelijkheden die andere iPods ook hebben, heeft de nano enkele nieuwe features. Zo is de klok uitgebreid en kunnen nu meerdere klokken worden getoond voor verschillende delen op de wereld. Ook zit een stopwatch met heuse brushed-metal-look en mogelijkheden voor rondetijden ingebouwd.Een leuke nieuwe optie is het "cijferslot". Als ware het een bankkluis kan de nano op slot gezet worden met een cijfercombinatie van 4 cijfers. Dit is een nuttige uitbreiding omdat het mogelijke iPod dieven zou kunnen weren.

Het "klik" geluidje dat hoorbaar is bij het draaien aan het clickwheel is verbeterd en in het menu is een optie waarmee kan worden aangegeven of de click uit de nano, uit de koptelefoon of beide moet komen.

Nadelen
Ik kon tijdens het testen wel twee nadelen vinden: bij het skippen van liedje naar liedje is een uiterst zacht tikje te horen. Normale gebruikers zullen dit niet merken, maar audio-freaks wel. Ook werd tot twee keer toe het scherm wit, en bleef het wit nadat de usb kabel werd losgekoppeld. Pas na het aanraken van het clickwheel ging hij weer wat doen.

Voor de rest is het een geniaal apparaatje.Conclusie
Maar wat maakt de nano nou zo geniaal? Waarom is het de moeite waard om de mini de deur uit de doen en meteen naar de winkel te rennen om een nano te halen? Het antwoord zit in meerdere hoeken.

De nano is ten eerste veel kleiner en lichter dan de mini. Hij past in het "horlogezakje" van elke spijkerbroek en je kan hem om je nek hangen, iets waarvoor de mini nét iets te groot en te zwaar was. Telkens wanneer je de nano ziet en aanraakt, ben je verbaasd over hoe Apple toch zoveel techniek in zo'n klein apparaatje krijgt.

Ten tweede: de nano heeft geen harde schijf. Hierdoor is hij --net als de shuffle-- vrijwel onverwoestbaar en kan je veel langer doen (14 uur) met één keer opladen van de batterij.

Tot slot is de nano in het zwart en in het wit te krijgen. Hoewel dit een wat zakelijker uitstraling geeft dan de vrolijke kleurtjes van de mini, is het wel een stuk stijlvoller.

De iPod nano is dé ideale iPod in alle opzichten. De meeste gebruikers vullen lang niet de 20 of 40 GB ruimte die de grotere modellen bieden. De shuffle heeft net iets te weinig opslagruimte en geen display. Tijd dus, om naar de winkel te gaan.

http://www.apple.com/nl/ipodnano/

Door: Imjori op 21-3-2006 | Login om te stemmen Of registreer je hier.


the_mobro


Heeft geen hobby
Op 21-03-2006 om 19:12

elleneck


Komt net kijken
Op 24-03-2006 om 18:49

^M^_style


Begint het te leren
Op 25-03-2006 om 11:28

Charon


Een echte topperrr
Op 25-03-2006 om 23:01

Nienke


Begint het te leren
Op 06-04-2006 om 16:10

dwaas84


Komt net kijken
Op 14-04-2006 om 13:35

lennart.mulder


Is al aardig bezig
Op 18-04-2006 om 13:39

euwesjob


Komt net kijken
Op 18-04-2006 om 15:31

Jorinde


Komt net kijken
Op 02-06-2006 om 17:35

Imjori


Heeft geen hobby
Op 02-06-2006 om 19:07

Gapse


Begint het te leren
Op 13-06-2006 om 15:23

Love


Begint het te leren
Op 13-08-2006 om 05:53

louwiske


Is al aardig bezig
Op 27-08-2006 om 19:48


Je moet inloggen om te kunnen reageren! Of registreer je hier.