Weggelopen boeken

Weggelopen is de autobiografie van Evelyn Lau. Het is een dagboek dat ze bijhield van toen ze 14 was tot toen ze 16 was.
Het orriginele boek is in het engels(zoals op het plaatje) maar ik heb natuurlijk de nederlandse gelezen.
In het proloog kan je lezen dat Evelyn heel erg idealistische ouders had. Ze wouden dat ze altijd tienen op haar rapport had. Als ze een negen haalde durfde ze dat thuis bijna niet te laten zien. Ze mag eigenlijk geen dagboek bijhouden omdat ze de hele dag met school bezig moet zijn. Stiekem doet ze dat toch. Haar grootste droom is om schrijfster te worden.
Doordat haar ouders (en dan vooral haar moeder) zo veel van haar verwachten en ze bijna nooit tijd voor haarzelf heeft, behalve als ze stiekem in haar dagboek schrijft, wordt ze geestelijk mishandelt.
Als ze 14 jaar is is ze het zat en loopt weg. Ze moet haar dagboeken weggooien, omdat daar geen plaats meer voor is in haar tas. Maar ze begint wel een nieuw dagboek dat ze, hoe diep ze ook in de problemen zit, trouw bijhoudt. Ze Wordt een paar keer opgesloten in tehuizen en pleeggezinnen maar ze loopt steeds weg. Ze raakt aan de drugs en komt in de prostitutie terecht, maar haar dagboek houdt haar op de been en is eigenlijk de enige reden waarom ze geen zelfmoord pleegt.
Ik ga het einde niet verklappen dat moet je echt zelf gaan lezen.
Ik vond het in elk geval een geweldig boek, maar je moet wel tegen dat soort dingen kunnen, zeker omdat het allemaal echt gebeurt is.


Door: Rozemarijn op 29-10-2006 | Login om te stemmen Of registreer je hier.


Imjori


Heeft geen hobby
Op 29-10-2006 om 16:27

Jisca


Een echte topperrr
Op 29-10-2006 om 17:00

the_mobro


Heeft geen hobby
Op 30-10-2006 om 14:31

Rozemarijn


Een echte topperrr
Op 31-10-2006 om 21:05


Je moet inloggen om te kunnen reageren! Of registreer je hier.