Rugby sport

Rugby is helaas niet zon enorm bekende sport in Nederland. Iedereen weet natuurlijk wel ongeveer wat rugby is, maar er zijn niet zoveel mensen die de sport beoefenen. En er is vooral een gebrek aan vrouwen! Waarschijnlijk schikt het ruige en rauwe van de sport de dames af. Nergens voor nodig volgens mij, want het is vooral heel erg gezellig en de meeste meiden zijn bloedje fanatiek.

In andere landen zoals Engeland gaan meisjes al veel jonger op rugby, maar in Nederland beginnen de meeste meiden pas als ze gaan studeren. In de studentensteden zijn er meestal wel vrouwenteams, zoals onder andere in Amsterdam, Nijmegen, Delft en Enschede. Daar kun je altijd een keer vragen of je mee mag trainen en waarschijnlijk word je enorm enthousiast onthaald. Blijkbaar schept het toch een band om met elkaar tot dat kleine clubje stoere vrouwen te horen.

Hoewel het natuurlijk wel een stoere sport is, hoef je er niet alleen manwijven te verwachten! Postuur maakt niet per se uit bij deze sport. Het gaat erom dat je snel bent, goed kunt tackelen en jezelf niet zo snel omver laat rennen. Je moet natuurlijk wel een beetje tegen een blauwe plek kunnen maar die ben je ook zo weer vergeten!

Rugby is ook een erg sociale sport. Ook na de training of na de wedstrijd is het vaak erg gezellig en wordt er nog wat gedronken.

Door: Masjaja op 2-11-2006 | Login om te stemmen Of registreer je hier.


Roos


Komt net kijken
Op 19-03-2007 om 16:35


Je moet inloggen om te kunnen reageren! Of registreer je hier.