www.travian.nl websites

Op www.travian.nl kun je een spel doen. Het lijkt een klein beetje wat betreft vormgeving op Colonisten van Catan en je moet ook graan/hout/erts en klei hebben om huizen enzovoorts te kunnen bouwen.

Als je die grondstoffen hebt, kun je bijvoorbeeld een extra grote opslagplaats maken en een ijzersmid. Als je maar genoeg bouwt, bouw je uiteindelijk een leger op. Je kunt dan kiezen voor Romeinen, Germanen en Galliers. Elk soort leger heeft bepaalde eigenschappen zoals goed verdedigen en goed aanvallen.

Het is een online spel en je kunt ook tegen andere spelers spelen. Je moet dan wel eerst een goed leger opgebouwd hebben en je kunt dan dorpen veroveren en voorraden in beslag nemen. Verder kun je in je eigen dorp een feetst geven.

Het spel is echter wel lastig om te beginnen vind ik, omdat het erg land duurt voordat je iets gebouwd hebt, of voordat je grondstoffen hebt. Je moet er dus volgens mij wel wat geduld voor hebben.

Door: Masjaja op 2-11-2006 | Login om te stemmen Of registreer je hier.


Happiej


Is al aardig bezig
Op 09-11-2006 om 21:38

Hey ik wil hier even op reageren.

Ik speel dit spel al ongeveer een jaar misschien iets langer, ik ben Support(een soort helpdesk waar mensen hun vragen kwijt kunnen) en wat jij zegt klopt grotendeels, maar toch is het niet helemaal hoe ik erover denk.
In het begin is het niet lastig, maar moet je alleen even de tijd nemen. Het is erg belangrijk om al snel vrienden te zoeken in jou buurt, want als je vrienden hebt in je buurt, dan heb je minder kans om als farm gebuirkt te worden. Dit betekent dat je constant wordt aangevallen voor grondstoffen. Erg belangrijk ook, vooral later in het spel, is een alliantie. Een alliantie is een groep spelers die met elkaar spelen en elkaar helpe o.a. door versterkingen te sturen als er een grote aanval aan komt. Wat ik vaak zie, en wat ik jammer vind, is dat veel emsen al snel stoppen omdat het zoooo langzaam gaat...
Dit vind ik jammer en moet je NIET doen. Later in het spel kan iedereen succesvol worden, alleen je meot er wel iets voor willen doen.

Dan nog iets: het enige wat op catan lijkt, zijn de 18 grondstofvelden. Ik durf ook met gemak te zeggen dat het van Catan is afgeleid, maar het is totaal anders. Het heeft niks van Catan weg nogmaals. Het belangrijkste in Catan is namelijk:
1. starten
2. dorpen
3. van dorpen steden maken

Het belangrijkste in Travian:
1. tactisch inzicht, vooral als je een alliantie leid
2. diplomatisch inzicht, ook vooral als je een alliantie leid
3. Het vermogen om aanvallen te kunnen co÷rdineren en de troepen van de tegenstander in te schatten en hun kracht.(gevechtssimulator!)

Er zijn mensen die nachten opblijven om een dorp over te nemen, als ik in oorlog zou zitten, doe ik dat ook, maar anders echt niet, slapen is veel te lekker

Laat ff weten wat jullie vinden als je het zo leest, of als je het speelt!

the_mobro


Heeft geen hobby
Op 14-11-2006 om 14:47

Happiej


Is al aardig bezig
Op 18-11-2006 om 21:09

Imjori


Heeft geen hobby
Op 19-11-2006 om 21:09


Je moet inloggen om te kunnen reageren! Of registreer je hier.