Jan Rap en zín maat (door Yvonne Keuls) boeken

Yvonne Keuls heeft een tijdje in een opvangcentrum voor jongeren gewerkt en in dit boek beschrijft ze haar ervaringen die ze daar heeft opgedaan.

Er zitten een aantal jongeren in het huis waar ze allemaal een eigen kamer hebben en het team (waar Yvonne toe behoorde) wil voor die kinderen zorgen dat ze een beter leven krijgen. De jongeren mogen daar niet al te lang blijven omdat ze zich dan zo zouden binden aan het huis en de omgeving en dan zouden ze niet meer weg willen en dat is wel de bedoeling, dat ze hun leven weer op gaan pakken. Er is ook niet genoeg geld om kinderen langer te houden want ze krijgen maar voor 2 weken geld van de overheid. In het huis zorgt het team ervoor dat de jongeren veel warmte en liefde krijgen en dingen leren die hen kunnen helpen beter verder te leven of ze worden vanaf daar overgeplaatst naar een ander opvangcentrum voor langere periodes. Maar na een tijdje beginnen zich de eerste problemen te komen, als er iemand niet kan door ziekte klopt meteen het hele rooster niet en moeten er mensen overwerken en dat breekt ze helemaal op zodat die dan weer ziek worden. Ze weten dat ze het zo niet lang vol kunnen houden, ze hebben te weinig mensen en de meeste kinderen willen niet binnen 2 weken alweer weg. Na een aantal maanden gaan ze dus alweer dicht en gaan ze de boel eerst beter organiseren om het daarna nog een keer te gaan proberen. Maar deze keer voor een specifiekere doelgroep van jongeren en met meer mankracht.

Echt super mooi boek dat voor de verandering niet zo goed afloopt(al Yvonneís boeken zijn aan te raden). Mooi beschreven en erg realistisch.

Door: Sophie op 15-11-2006 | Login om te stemmen Of registreer je hier.


kapiteinsnor


Begint het te leren
Op 15-11-2006 om 17:50

Emmaa


Komt net kijken
Op 20-11-2006 om 17:25


Je moet inloggen om te kunnen reageren! Of registreer je hier.