Hôtel Costes - Stéphane Pompougnac muziek

Hoesje van deel 7 van de serie! (Stéphane Pompougnac - Hôtel Costes Sept / 7) Geld verdienen over andermans rug en dat op een ethisch verantwoorde manier, het is mogelijk! Het bewijs wordt geleverd door de Franse Stéphane Pompougnac, die nu al voor de zevende keer een aflevering van zijn ‘Hôtel Costes’-reeks heeft afgescheiden. Pompougnac en zijn serie worden in één adem genoemd met de compilatiereeksen van de Nirvana-lounge en de Buddha Bar. Wie vertrouwd is met Nirvana en Buddha weet waar hij aan toe is: ook de ‘Hôtel Costes’-reeks biedt de luisteraar bekende en minder bekende namen, voor de hand liggende en verrassende tracks, maar eerst en vooral: leuke, fijne, toffe muziek waarop het heerlijk dansen is, maar die zich tevens leent tot “eens lekker chillen”.
En wie denkt die Pompougnac wel dat hij is, van zomaar met andermans pluimen te gaan lopen? Pompougnac is een Franse dj (maar dat had u wel begrepen), die niet alleen in zowat alle belangrijke clubs heeft gespeeld, maar ook een graag geziene gast (en veelgevraagde platenruiter) is op feestjes van celebrities. Voorts luistert hij ook graag speciale avondjes op, als daar zijn: filmpremières, verjaardagsfeestjes van beroemdheden, openingen van chique restaurants…

Geen gewone jongen, dus, onze Steph, en jammer genoeg ook geen dj die je vaak aan het werk zal zien op optredens die worden georganiseerd ter verstrooiing van het gewone volk. Maar niet getreurd: de mensen die niet als Cameron Diaz, Mick Jagger, Madonna, Bruce Willis of Christy Turlington door het leven gaan, kunnen dan niet de man zelve, maar wel deze ‘Hôtel Costes’-reeks in huis halen.

Het samenstellen van zo’n reeks is een beetje zoals het runnen van een groentenwinkel: je bent steeds afhankelijk van het aanbod op de veiling. Die kwaliteit viel deze keer blijkbaar best mee, want deel 7 is best een aardig schijfje geworden. De bekendste namen (Mark Rae en Thievery Corporation) mogen respectievelijk openen en sluiten. Liefhebbers van het genre weten dus wat ze mogen verwachten en zullen tussen de veertien andere tracks ongetwijfeld nog enkele ontdekkingen doen. Wij vonden vooral de bijdrage van The Fort Knox Five (een beetje de Sunshine Band zonder KC) wel de moeite, maar ook bij ‘Addicted’ van Only Child, ‘Hip Hip Chin Chin’ van Club des Belugas, ‘Trail of Dawn’ van Slow Train, ‘Don’t Stop’ van Dolphin Boy, ‘Tone’ van Takumi Kato en ‘Sunday Driver’ van The Limp Twins hadden we het moeilijk bepaalde ledematen in bedwang te houden. Voorts staan er ook nog twee opvallende covers op: één flauwe van Simon & Garfunkels ‘The Sound of Silence’ (door Trinity FM) en één ijzersterke van Gainsbourgs ‘Je Suis Venu Te Dire Que Je M’en Vais’ (door Claude Monnet en Monica Noguera). Héél anders dan Jo Lemaire + Flouze destijds, maar zeker even goed!

Een compilatie ruikt natuurlijk altijd naar gemakkelijk geldgewin. Gelukkig zijn er nog steeds dj’s die deze taak erg ter harte nemen en hun favoriete deuntjes willen delen met anderen en bovendien obscure tracks openbaren aan een groter publiek. Stéphane Pompougnac is er zo eentje, en zolang hij met zijn neus meer in de platenbakken zit dan in de (snuif)doos van de Kylies en de Madonna’s van deze wereld, hebben wij daar helemaal geen probleem mee!

Door: musarewa op 21-3-2006 | Login om te stemmen Of registreer je hier.


henk


Begint het te leren
Op 28-03-2006 om 19:10

Imjori


Heeft geen hobby
Op 05-05-2006 om 01:20

Sucia


Is al aardig bezig
Op 09-08-2006 om 14:12

Imjori


Heeft geen hobby
Op 09-08-2006 om 16:01


Je moet inloggen om te kunnen reageren! Of registreer je hier.