VLC Media Player ware

video player "Ben je dat ook zo zat; je wilt een leuke film kijken op je laptop/pc maar die zeurt weer eens een keer dat je niet de juiste codec* hebt."

Dan is hier de oplossing: VLC Media Player. Dit is een simpel programma te downloaden op de volgende site:

http://www.videolan.org/

Het is een programma van rond de 9 MB en het zorgt ervoor dat je alle codecs die je echt nodig hebt voor films te bekijken op je laptop/pc worden geinstalleerd.

Het programma werkt eenvoudig en je kunt zelfs ook ondertitels bij de films afspelen. Het leuke is aan deze speler is ook dat het een gratis versie is en je niet hoeft te registreren of te betalen voor een volledige versie, want dit is gewoon de volledige versie.

Grote voordelen:
Gratis Ondersteuning voor veel soorten video’s
Ondersteuning voor ondertitels
Ondersteuning voor mp3 en andere extensies
Verkrijgbaar in het NEDERLANDS ( groot pluspunt voor velen)

Simpel Nadelen: Geen voor zover bekend

Conclusie. Naast de officiele windows media player is het een echte aanrader om deze player te installeren op iedere pc/laptop. Verbazingwekkend goed werkend programma om films/muziek mee af te spelen

* uitleg Codecs Als je een video-signaal (digitaal of analoog) geschikt maakt voor het web, moet je het signaal comprimeren. Dit gebeurt meestal automatisch als je de "video-clip" in het editing-programma wegschrijft in avi-, mpeg- of quicktime-formaat. Dit comprimeren is nodig om de video-bestanden te verkleinen. Wanneer een gebruiker zo’n video-bestand opent, moet er op zijn pc echter wel een stukje software - een codec - aanwezig zijn om het bestand te kunnen decomprimeren. Als je bijvoorbeeld de Quicktime player of de Windows Media Player opent, onderzoekt die player eerst het video-bestand om vast te stellen welke codec nodig is om het te kunnen decomprimeren.

Nu zijn er vele verschillende codecs beschikbaar. En het gebeurt nog al eens dat een gebruiker een video-bestand wil afspelen dat is gecomprimeerd met een codec die niet op de pc van de gebruiker geinstalleerd is. De Media Player (oid) geeft dan een foutmelding en vraagt de gebruiker of de ontbrekende codec op het net moet worden gezocht en geinstalleerd.

Door: freekske op 18-12-2006 | Login om te stemmen Of registreer je hier.


Raadmaar


Komt net kijken
Op 20-12-2006 om 20:40

opus


Komt net kijken
Op 20-12-2006 om 21:02

Imjori


Heeft geen hobby
Op 20-12-2006 om 21:05

Sucia


Is al aardig bezig
Op 21-12-2006 om 19:41

Sucia


Is al aardig bezig
Op 21-12-2006 om 19:41

its-me


Komt net kijken
Op 28-03-2007 om 17:51


Je moet inloggen om te kunnen reageren! Of registreer je hier.