Déjà vu films

film Déjà vu gaat over:

Een bomaanslag op een veerboot in New Orleans kost aan meer dan vijfhonderd mensen het leven. ATF agent Doug Carlin (Denzel Washington) wordt op de zaak gezet om uit te vinden hoe de aanslag is gepleegd en uiteraard wie het op zijn/haar geweten heeft. Als verderop de rivier het levenloze en verbrande lichaam van een jonge vrouw (Paula Patton) wordt aangetroffen, wordt aangenomen dat zij één van de slachtoffers was.

Bij het onderzoek op het lichaam vindt Doug echter een aantal aanwijzingen die niet in overeenstemming zijn met die conclusie. Eén van de onderzoeksteams van de aanslag heeft een zeer geavanceerd hulpmiddel om het onderzoek uit te voeren. Met behulp van satellietbeelden kan worden gekeken naar het nu van exact vier dagen geleden, zonder een optie tot terugspoelen. Doug wordt door de teamleider (Val Kilmer) gevraagd het onderzoek te leiden, omdat hij een goed oog voor details heeft om de eenmalige beelden te onderzoeken. Dougs intuïtie zegt hem dat de dode vrouw wel eens de sleutel tot succes kan zijn en hij volgt de vrouw vier dagen geleden.

Déjà Vu is een film waar veel op aan te merken is, maar kan je bovenal wel een leuke tijd bezorgen in de bioscoop. Er zijn bijvoorbeeld meerdere momenten dat de geloofwaardigheid in de film in het geding is. Scott loopt verder weer eens te pielen met zijn camera-bewegingen, elke keer als hij zijn satellietbeelden als excuus kan opvoeren.

Conclusie.

Een leuke film om even vlug te pakken maar niet om er TEVEEL van te verwachten. even ontspannen zonder veel na te denken over de diepgang van de film.

Door: freekske op 20-12-2006 | Login om te stemmen Of registreer je hier.


timvermulst


Is al aardig bezig
Op 25-05-2007 om 16:48


Je moet inloggen om te kunnen reageren! Of registreer je hier.