chocolade overig

Chocolade (of chocola) is lekker snoepgoed, gemaakt van cacao die uit cacaobonen wordt gehaald. Chocola is in de hele wereld erg populair. In Nederland en BelgiŽ is chocolade te koop als repen, bonbons of koekjes.
Doordat het smeltpunt van chocola iets lager ligt dan de lichaamstemperatuur smelt het snel in je mond. Daarom vinden veel mensen het erg lekker. En ik ook
In chocolade zitten stoffen die een effect op de hersenen kunnen hebben. Maar het klopt niet dat chocolade verslavend is. Je moet heel veel chocola eten om een effect van verslaving te ervaren. Uit een onderzoek blijkt dat melkchocolade het meest populaire soort chocola is.

Hoe word chocola gemaakt?
Eerst worden de cacaobonen gereinigd. De bonen worden daarna geroosterd in draaiende trommels op een temperatuur tot
140įC. De temperatuur en duur bepalen voor een groot deel de uiteindelijke smaak van de chocola. De bonen gaan na het roosteren in een breker. De kernen van de bonen worden in de cacaomolens fijngemalen tot een dikke vaste pasta(cacaomassa). Uit dit product kan het vet onttrokken worden. Dat vet heet de cacaoboter. De dikke, harde klomp die overblijft wordt vermalen tot cacaopoeder. Van dit cacaopoeder worden allerlei cacaoproducten gemaakt.




Door: martjuh op 24-1-2007 | Login om te stemmen Of registreer je hier.


Imjori


Heeft geen hobby
Op 25-01-2007 om 10:08

ilssss


Begint het te leren
Op 25-01-2007 om 15:33

simone


Is al aardig bezig
Op 25-01-2007 om 16:35

Lotttjjeee


Begint het te leren
Op 16-02-2007 om 14:31

sadikc


Is al aardig bezig
Op 11-03-2007 om 17:28


MiszChocolate


Komt net kijken
Op 13-03-2007 om 12:35

Roos


Komt net kijken
Op 24-03-2007 om 21:50


Je moet inloggen om te kunnen reageren! Of registreer je hier.