het gouden ei boeken

Het gouden ei
Tim Krabbe

Rex Hofman en Saskia Ehlvest zijn op weg naar hun vakantiehuisje in Hyeres. Saskia is bang dat ze voor dat ze daar zijn zonder benzine komen te zitten en wil graag dat Rex nog even gaat tanken en dus stoppen ze bij een tankstation. Saskia gaat even naar binnen om wat te drinken te halen en Rex vult de tank en geniet van het uizicht. Maar als Saskia na een lange tijd nog niet terug komt wordt Rex ongerust en gaat haar zoeken maar ze is nergens meer te vinden een latere zoektocht leidde ook tot niets.
In 1950 was Raymond Lemorne 16 jaar en hij had ongelooflijk de drang om van het flatgebouw bij zijn oom en tante af te springen en lag vervolgens 6 weken in het ziekenhuis. Later is hij scheikunde leraar geworden, getrouwd en heeft 2 kinderen. Nadat hij een kind heeft gered van verdrinkingsdood vraagt hij zich af of hij in staat zou zijn een misdaad te plegen. Hij doet als of hij gewond is aan zijn arm en heeft een mitella om en probeert zo een vrouw zijn auto in te lokken. Het mislukt een aantal keer maar dan krijgt hij Saskia zo ver toch de auto in te gaan omdat hij haar een sleutelhanger zou verkopen. Hij bedwelmt haar en rijdt met haar weg.
Acht jaar later heeft Rex een nieuwe vriendin, Lieneke, zij gaan samen op vakantie naar ItaliŽ. Hij vraagt haar ten huwelijk en wil Lieneke eerlijk vertellen over Saskia. Lieneke merkt dat hij ís nachts nachtmerries heeft over het gouden ei, Saskia droomde daar altijd over, dat ze daarin opgesloten zou zitten in het heelal. Rex start na de vakantie weer een zoekactie en krijgt een aantal reacties maar kan daar allemaal niets mee. Na een aantal dagen meldt een Franse man zich, Raymond. Rex herkent hem, het was de man met de mitella. Raymond wil Rex wel vertellen wat er is gebeurd acht jaar geleden maar alleen als hij het zelfde zou ondergaan. Rex stemt toe omdat hij het zo graag wil weten wat er toen is gebeurd ook al weet hij dat dit waarschijnlijk zijn dood gaat worden. Raymond neemt hem mee en geeft hem koffie met slaapmiddel en vertelt ondertussen zijn verhaal totdat het slaapmiddel begint te werken. Als Rex wakker wordt voelt hij dat hij op een matras in een kist ligt, en hij weet dan dat hij net als Saskia levend begraven is. Lieneke doet nog een poging om hem te vinden maar Saskia en Rex lijken beide van de aardbodem verdwenen.

heb het boek gelezen omdat het erg bekend is maar vond het maar een eng verhaal op het einde. zoiets verwacht je niet als je het boek aan het lezen bent en het blijft dan ook nog een tijdje in je hoofd zitten. Het was wel de moeite waard om te lezen en zeer geschikt voor een boekverslag(A). ik weet niet of het aan te raden is. misschien al je een dun goed te lezen boek zoekt wel maar voor mín lol zou ikhet niet lezen.

Door: Sophie op 6-2-2007 | Login om te stemmen Of registreer je hier.


Imjori


Heeft geen hobby
Op 08-02-2007 om 16:11

the_mobro


Heeft geen hobby
Op 14-02-2007 om 14:53

nassibal


Begint het te leren
Op 20-02-2007 om 20:34

Johnny


Een echte topperrr
Op 04-03-2007 om 17:58

behice_brit


Begint het te leren
Op 20-05-2009 om 00:07


Je moet inloggen om te kunnen reageren! Of registreer je hier.