kruistocht in spijkerbroek films

Het Verhaal:
De vijftienjarige Dolf gebruikt een prototype van een tijdmachine en belandt tegen zijn wil in de middeleeuwen. Hij wordt neergeslagen door overvallers, maar wordt gered door de mooie en stoere Jenne. Zij maakt deel uit van een kinderkruistocht: achtduizend kinderen op weg naar Jeruzalem om de stad te bevrijden van de Arabieren. Dolf helpt de kinderen de verschrikkelijke bergen te trotseren, infectieziekten te overwinnen en rovende ridders te bevechten.

Langzaamaan begint Dolf zich te realiseren dat het echte gevaar niet schuilt achter de volgende bergtop,maar dat het gevaar in de kruistocht zelf zit. Dolf verdenkt de charismatische leider van de kruistocht, vader Anselmus, ervan hem in te zetten als een pion in zijn verschrikkelijke plannen...

Personages:
Dolf Vega (Joe Flynn)

Jeans, sportschoenen en een blauw vestje waar hij een Mars en iPod in meedraagt. Dit is hoe de 15-jarige Dolf in de middel- eeuwen aan komt. Hij komt er in terecht als een vrij arrogant iemand die enkel aan zichzelf denkt. Tijdens de reis doorheen Europa overtreft hij zichzelf en wordt hij een waardige leider van de Kruistocht. Volgens Screen International is Joe Flynn één van die veelbelovende en getalenteerde jonge acteurs die Groot-Brittannië rijk is. Naast zijn toneelstudie aan de Webber Douglas Drama School is hij ook een enthousiast musicus. Hij speelt fantastisch viool, trompet, gitaar en harmonica. Hij is tevens lid van het National Youth Music Theatre Production of Creation ensemble van het Edinburgh Fringe Festival. Met KRUISTOCHT IN SPIJKERBROEK maakt Joe Flynn zijn speelfilmdebuut.

Jenne (Stephanie Leonidas)

Heb je modder in je hoofd in plaats van hersenen? Niemand reist alleen. Enkel gekken of heiligen en jij bent beslist geen heilige! » Dit zijn de eerste woorden van Jenne tegen de jongen met z’n rare kleren die ze in het bos ontmoet. Jenne wordt Dolfs leermeester. Ze leert hem alles over de middeleeuwen en over hemzelf. Dolf overwint haar liefde wanneer hij z’n trots achterwege laat. Net zoals Dolf is ze een echte vechter. Ze neemt vaak de moederrol op over de jonge kinderen van de kruistocht.

De Dominicaans-Britse actrice Stephanie Leonidas maakte op 8-jarige leeftijd haar debuut op het toneel. Televisie- en filmrollen volgden elkaar daarna snel op. Ze speelde Della Wells in de televisieserie NIGHT AND DAY. Recentelijk was ze te zien in Neil Gaiman’s MIRROR MASK, waarin ze de dubbelrol Helena en Dark Princess vertolkt.

Mary Vega (Emily Watson)

Mary is een wetenschappelijk genie. Heel haar leven werkt ze reeds aan een machine die de wet breekt tussen tijd en ruimte. Dolf is maar een tussenpauze in haar bestaan. Ze voelt er haar schuldig over en wil meer tijd vrij maken voor haar zoon. Wanneer ze dit wil doen, is het te laat. Ze realiseert zich dat haar werk en carrière verdwijnen in het niets in vergelijking met het leven van haar enige zoon.

Als dochter van een architect en een professor in de Engelse taal studeerde Emily Watson (Londen, 1967) aanvankelijk Engelse literatuur aan de universiteit van Bristol. Maar haar hart lag bij het toneel. Na drie jaar lukte het haar eindelijk om toegelaten te worden tot de toneelschool. in 1992 werd ze opgenomen in het Royal Shakespeare Company. Naast haar toneelcarrière speelde Emily haar eerste filmrol als Bess McNeill in BREAKING THE WAVES (1996). Voor deze rol werd Watson genomineerd voor een Oscar. Ze bleef zeer succesvol in Engeland met hoofdrollen in METROLAND (1997) and THE MILL ON THE FLOSS (1997), maar haar eerste succes in de US kwam pas toen ze naast Daniel Day-Lewis’s te zien was in THE BOXER (1997). In de daaropvolgende jaren oogstte ze veel lof voor haar rol van celliste Jacqueline du Pré in HILARY AND JACKIE (1998). Haar echte doorbraak beleefde ze in 1999 met haar rol van Angela McCourt in ANGELA’S ASHES (1999), naar de gelijknamige bestseller.

Anselmus (Michael Culkin)

Anselmus is een echte bandiet. Een aantrekkelijke, intelligente man in wie de kinderen een leider zien. Z’n listigheid is bewonderenswaardig. Hij speelt Nicolas uit tegen Dolf. Maar is Anselmus wel echt door en door slecht?
Het Boek:
Kruistocht in Spijkerbroek verscheen in 1973 bij uitgeverij Lemniscaat en is dertig jaar later nog steeds een populair jeugdboek. Het boek werd in 1974 bekroond met een Gouden Griffel en in 1976 met de Europese prijs voor het historische jeugdboek.
Crew:
Ben Sombogaart (Regisseur)

Ben Sombogaart (Amsterdam, 1947) studeerde in 1973 af aan de Neder-landse Film en Televisie Academie en is sindsdien werkzaam als freelance regisseur. Hij heeft zowel in Nederland als in het buitenland veel documentaire films gemaakt en heeft vanaf 1981 diverse tv-series en speelfilms ontwikkeld en geregisseerd. Hij heeft ook al vele prijzen in de wacht gesleept. Bekend van de films: Pluk van de Petteflet (2004), De tweeling (2002), Abeltje (1998), De jongen die niet meer praatte (1996), Het zakmes (1991), Mijn vader woont in Rio (1989); televisie: De pianiste, Dag Juf tot morgen, In goede aarde, Kinderen van waterland e.a.


Kees Kasander (Producent)

The Kasander Film Company is een internationaal opererende filmproductiemaatschappij, opgericht door Kees Kasander. De kern van het bedrijf vormen Kees Kasander, Natascha Teunissen en Ineke Kanters. Tijdens de realisatie van projecten worden talrijke freelancers aangetrokken om het team te versterken. Kees Kasander begon in 1978 in de filmindustrie als Hoofd Distributie bij Film International te Rotterdam. Dit bedrijf was nauw betrokken bij de organisatie van het International Film Festival Rotterdam en zo werd Kasander van 1982 tot 1985 producer van het festivalprogramma. Sinds 1981 is hij actief als zelfstandig filmproducent. In de afgelopen 20 jaar heeft hij overal ter wereld gewerkt en meer dan 80 films onder zijn naam uitgebracht. Door zijn samenwerking met Peter Greenaway verwierf hij internationale bekendheid. De films THE COOK, THE THIEF, HIS WIFE AND HER LOVER (1989) en THE PILLOW BOOK (1995) werden wereldwijd een commercieel succes. Kasander heeft nationaal en internationaal veel prijzen gewonnen voor zijn filmproducties, onder andere voor SECRET WEDDING van Alejandro Agresti (1988), PROSPERO’S BOOKS van Peter Greenaway (1992) en CRUSHPROOF van Paul Tickell (1998). Zijn meest recente filmproducties zijn: CHRISTIE MALRY’S OWN DOUBLE ENTRY (regisseur Paul Tickell) en KEN PARK (regisseur Larry Clark). Als co-producent was hij betrokken bij films van Alexander Sokourov en Philippe Garrel.


Door: Lotttjjeee op 16-2-2007 | Login om te stemmen Of registreer je hier.


Lotttjjeee


Begint het te leren
Op 17-02-2007 om 08:50

Sucia


Is al aardig bezig
Op 17-02-2007 om 11:45

Imjori


Heeft geen hobby
Op 19-02-2007 om 09:06

Lotttjjeee


Begint het te leren
Op 21-02-2007 om 10:03

Sucia


Is al aardig bezig
Op 21-02-2007 om 10:43

martjuh


Een echte topperrr
Op 11-03-2007 om 16:26

kapiteinsnor


Begint het te leren
Op 16-03-2007 om 16:59

Riianne


Begint het te leren
Op 22-03-2007 om 16:11


Je moet inloggen om te kunnen reageren! Of registreer je hier.