Hilary Duff muziek

Hilary Duff is geboren op 28 september 1987 in Houston. Ze groeit op in een muzikaal gezin. Naast dat Hilary en Haylie zussen zijn, zijn ze ook elkaars beste vriendinnen.

Haar carrière begint als ze op haar zesde besluit balletlessen te nemen. Ze blijkt talent te hebben en mag mee op tournee. Zo komt ze na een commercial terecht bij haar eerste film “Casper meets Wendy”. Hierin speelt Hilary Wendy, een eenzaam heksje die een vriend zoek, Casper. Daarna krijgt Hilary een rol in de film The Soul Collecter, hiervoor wint ze de Young Artist Award voor beste actrice in een TV film. Na gastrollen in Chigago Hope en de film Human Nature komt ze terecht bij de audities voor de serie Lizzie McGuire.
Ze doet auditie en laat een grote indruk achter door geweldige kleren te dragen, door op haar te handen te lopen en met een jo-jo te spelen. Ze krijgt de rol en zo beginnen de opnames van Lizzie McGuire. De serie is een groot succes, dat blijkt uit dat het een award krijgt op de Kids Choice Awards. Nadat de serie is afgelopen beslist Disney een film te maken, the Lizzie McGuire Movie. Disney besluit Hilary weer te vragen voor een film en nu is het voor Cadet Kelly.

Maar Hilary houdt het niet alleen bij acteren en besluit ook te gaan zingen. Haar debuut album Metamorphosis komt in augustus 2003 in Amerika in de winkels. Wereldwijd worden er zo’n 5 miljoen cd’s verkocht. Na 3 maanden komt Hilary met haar eerste single So Yesterday. Met dit nummer word ze internationaal bekend en in Nederland eindigt ze op de 5e plek in de top 40. Van deze cd brengt ze ook nog de nummers Come Clean, Why Not en Little Voice uit op single. De singles doen het goed alleen was haar eerste single nog steeds het grootste succes.

Daarna verschijnt ze nog in Cheaper By The Dozen, een leuke familiefilm, en in A Cinderella Story. In 2004 komt ze vervolgens met een nieuw album; Hilary Duff. Deze cd is meer rock-achtig en volwassener zegt Hilary zelf. Het verschil is ook met de eerste dat ze hier ook heeft meegeschreven met nummers. Ze brengt van deze cd het nummer Fly uit op single. Het succes hiervan viel licht tegen. In 2005 brengt ze een paar nieuwe singles uit die nieuw waren op haar verzamelalbum Most Wanted. Daarnaast wordt ze volwassener. De rollen in films die ze krijgt zijn ook volwassener, zo speelde ze in de romantische drama Raise Your Voice en in de romantische comedy The Perfect Man.

Wist je dat..?
..Hilary’s haar eigelijk bruin is maar dat ze het altijd
blond verft.
..Ze het meest luister naar muziek van Justin Timberlake
en Britney Spears.
..Ze hoeden en schoenen verzamelt.
..Hilary gek is op chocolade taart en ijsjes.
..Ze het liefst kijk naar "Girlmore Girls"
..Hilary per aflevering van LizzieMcGuire zo’n $35000 verdiende? En voor elke film waar ze in speelt krijgt ze maar liefst $2.000.000!
..Ze in hotels te gek vindt om met haar zus op de bedden te springen.
..Haar favorieten schoolvakken wiskunde en geschiedenis zijn.


Door: martjuh op 24-2-2007 | Login om te stemmen Of registreer je hier.


Yellowbird


Is al aardig bezig
Op 27-02-2007 om 20:01

martjuh


Een echte topperrr
Op 28-02-2007 om 17:29

Imjori


Heeft geen hobby
Op 02-03-2007 om 16:21

Lotttjjeee


Begint het te leren
Op 02-03-2007 om 17:03


Je moet inloggen om te kunnen reageren! Of registreer je hier.