Kappen boeken

Samenvatting
Sven is niet gelukkig thuis. Zijn vader slaat hem als hij ook maar een weerwoord biedt, trekt zijn broer Lennart voor en zijn moeder komt niet voor hem op. Sven verzwijgt het voor zijn vrienden dat hij geslagen wordt, want hij wil absoluut niet dat ze erachter komen.

Sven is verliefd op Roosmarijn, maar hij durft haar niet aan te spreken en hij weet niet dat Roosmarijn ook verliefd is op hem. Roosmarijn weet ook niet dat Sven ook op haar is.
Sven bedenkt samen met Bart een plan om haar te versieren. Omdat hij een eigen camera heeft wil hij een film gaan maken met Roosmarijn in de hoofdrol, want die wil later heel erg graag filmster worden, en zo probeert hij haar tijdens de opnames te versieren.

Roosmarijn wil heel graag, maar nadat ze voor de eerste keer iets op hebben kunnen nemen gaat alles fout voor Sven.
Zijn broer is geselecteerd voor heel belangrijke zwemwedstrijden waardoor zijn vader de camera mee wil hebben om Lennart te filmen. Doordat zijn vader de camera vaak meeneemt kan Sven zijn film niet afmaken, en omdat hij wil verzwijgen dat zijn vader hem slaat, en Lennart voortrekt bedenkt hij allemaal smoezen zodat ze voor een keer geen opnames kunnen maken.

Ondertussen zit Lennart Sven zwart te maken bij Roosmarijn. Hij zegt dat Sven meisjes voor de lol versiert, en dat soort dingen. Daardoor begint Roosmarijn over Sven te twijfelen. Roosmarijn vertelt het aan haar beste vriendin, Halima, en die vertrouwt hem helemaal niet.

Zij denkt dat Sven de opnames expres wil cancelen omdat hij Roosmarijn niet kan versieren, want Roosmarijn laat niet merken dat ze verliefd is op Sven. Nadat Sven toen hij zijn camera weer niet had een keer als smoes heeft gebruikt dat de camera kapot was, en dat hij bij een bedrijf lag dat hem kon maken, gingen Halima en Roosmarijn naar dat bedrijf toe om uit te zoeken of het klopte.

De man achter de balie zei dat ze geen camera hadden van iemand met de naam Feije, wat de achternaam van Sven is, en zei dat het bedrijf bovendien geen cameraís e.d. aanneemt op Zaterdag, de dag waarvan Sven zei dat hij zijn camera bij het bedrijf had ingeleverd.


Mening
Ik vond het boek heel mooi. Het was echt zoín boek om in een keer uit te lezen. Toen ik een stukje over de helft was vond ik het boek nogal droevig, omdat alles dreigde fout te gaan voor Sven. Ik vind dat de schrijfster dat heel mooi heeft beschreven, eerst dreigt alles fout te gaan, maar aan het einde kwam het door een dappere actie van Sven toch nog goed. Ik vond ook dat er een bepaalde spanning in zat. Niet zoín spanning, als bijvoorbeeld wie de voetbalwedstrijd wint, of of de hoofdpersoon nou doodgaat of niet, maar een ander soort spanning. Ik vond het wel spannend hoe Sven uit al zijn problemen zou komen, en of hem dat wel zou lukken. Dat wilde ik nadat ik een heel stuk had gelezen heel erg graag weten. Mede daardoor wilde ik het boek zo snel mogelijk uit hebben.

Ik vond de rol van Sven in het verhaal ook heel leuk. Een jongen die door zijn vader geslagen wordt als hij ook maar een keer tegen hem ingaat, en toch doet wat hij zelf wil, en niet dat wat zijn vader wil, ondanks dat die hem dan slaat. Sven was ook heel dapper, vooral toen hij zijn vader aanbood om hem neer te steken, omdat hij het zo somber inzag. Vooral door die redenen vond ik Sven zoín leuke rol in het verhaal hebben.
Ook Rosemarijns rol in het verhaal vond ik heel leuk. Ze was verliefd op Sven, maar wist niet dat hij ook verliefd op haar was. Ook vond ik het leuk aan haar rol dat zij ook weer haar eigen problemen op moest lossen, maar dat ook die uiteindelijk weer goed kwamen.

Verder vond ik dat alle andere rollen in het verhaal heel goed gekozen en beschreven waren, de vrienden van Sven, die op hem afknapten omdat Sven niks leuks met hen ging doen omdat hij niet wilde dat ze zijn blauwe plekken zagen, maar die nadat al Svenís problemen opgelost waren toch weer bevriend met hem werden. De leraren van de school, zoals Bob, de leukste leraar van de school, die zijn handen niet thuis kan houden en ineens heel erg kwaad wordt als Sven hem er openlijk van beschuldigt. Ook de ouders van Sven en zijn oma vond ik heel goed beschreven, ik wist bijna precies wat voor karakter ze hadden, zijn vader duldde geen enkele tegenspraak van Sven en was een beetje de slechterik van het verhaal. Zijn moeder durfde niet tegen zijn vader in te gaan, maar leefde wel met Sven mee, door hem toch een klein beetje te helpen als Sven hard was geraakt door zijn vader, en Svenís oma, die heel erg medelevend was met Sven, en het heel vervelend vond dat hij werd geslagen thuis, en die dus een heel vriendelijk karakter had.

Ik vind boeken ook altijd heel erg leuk als ik me goed in iemand kan inleven, en dat het is alsof ikzelf het verhaal meemaak. Dat kon ik heel goed bij dit boek, en dat is ook een van de grote redenen waarom ik dit zoín leuk boek vond.Door: stijndebresser op 13-3-2007 | Login om te stemmen Of registreer je hier.


simone


Is al aardig bezig
Op 13-03-2007 om 16:57

Sophie


Een echte topperrr
Op 13-03-2007 om 16:59

Sophie


Een echte topperrr
Op 13-03-2007 om 17:02

the_mobro


Heeft geen hobby
Op 13-03-2007 om 17:04

Sophie


Een echte topperrr
Op 13-03-2007 om 17:10

simone


Is al aardig bezig
Op 13-03-2007 om 17:15

the_mobro


Heeft geen hobby
Op 13-03-2007 om 17:21

simone


Is al aardig bezig
Op 13-03-2007 om 17:29

stijndebresser


Is al aardig bezig
Op 15-03-2007 om 09:03

pleuntje


Een echte topperrr
Op 15-03-2007 om 12:10

Imjori


Heeft geen hobby
Op 15-03-2007 om 16:24

stijndebresser


Is al aardig bezig
Op 17-03-2007 om 18:00

deb0r@


Is al aardig bezig
Op 02-05-2007 om 20:09


Je moet inloggen om te kunnen reageren! Of registreer je hier.