Nadal! sport

Rafael Nadal Parera is een Spaanse tennisspeler. Rafael is de neef van oud-voetballer Miguel Ángel Nadal. Hij woont nog thuis bij zijn ouders en zijn jongere zusje op Mallorca.

Hij speelt zowel dubbel- als enkelspel. Op 3 juni 2005 (op zijn 19e verjaardag) versloeg hij Roger Federer in de halve finale van Roland Garros, één van de weinigen die dat lukte dat jaar en op dit moment (2006) de enige die Federer keer op keer weet te verslaan (6-3 in onderlinge ontmoetingen). Dat jaar won hij het toernooi. Dit exploot herhaalde hij in 2006 door nu in de finale Roger Federer te verslaan. Hij voorkwam daarmee dat Roger Federer een zogenaamde ’grand slam’ (alle 4 de grand slam toernooien winnen in een jaar) kon behalen in 2006 en een ’fed-slam’ zoals Federer dat noemde ( wimbledon, US open, Australian open en Roland Garros op een rij winnen). Beide Grand Slam-overwinningen vormen zijn grootste prestaties tot nu toe.

Op 14 augustus 2005 won hij zijn eerste toernooi op hardcourt.

Hij is sinds 1993 de jongste speler die zich ooit heeft gekwalificeerd voor de masters cup. Met zijn 19 jaar was hij als de nummer 2 geplaatst geweest, achter Roger Federer de absolute nummer 1. Hij kon helaas niet mee doen vanwege een blessure aan zijn voet.

Volgens de kranten is hij statistisch gezien de beste speler van 2005, maar volgens de ranglijsten en zijn eigen mening is dit niet het geval. De statistieken wijzen uit dat hij dit jaar 79 partijen heeft gewonnen, 11 titels (waaronder 4 masters) en maar 10 wedstrijden heeft verloren. Roger Federer, zijn grote rivaal, heeft daarentegen ook 11 titels gewonnen, waaronder ook 4 masters, en 3 nederlagen geleden in het afgelopen jaar. Diens aantal gewonnen wedstrijden staat op 77. Rafael Nadal zegt zelf: ’zolang Roger zo blijft spelen als hij nu doet, zal hij de nummer 1 blijven’.

Nadal is wel de onbetwist beste speler ter wereld op gravel. Hij won inmiddels 60 wedstrijden op rij op het gemalen baksteen en is daarmee ruimschoots recordhouder. Hij nam het record in 2006 over van Guillermo Vilas, die 53 gravelpartijen op rij won, door in de eerste ronde van Roland Garros de Zweed Robin Söderling te verslaan. Nadal won vervolgens Roland Garros voor de 2e maal op rij.

Mening:
Hij is een Poepie maar heeft te strakke broeken aan! En is arrogant=DDoor: pleuntje op 13-3-2007 | Login om te stemmen Of registreer je hier.


pleuntje


Een echte topperrr
Op 17-03-2007 om 21:09

Sophie


Een echte topperrr
Op 18-03-2007 om 10:03Je moet inloggen om te kunnen reageren! Of registreer je hier.