PowerBall 250hz gadgets

Je zou het zo op het eerste gezicht niet zeggen, maar de PowerBall 250hz is met zijn diameter van 7 centimeter en gewicht van 280 gram eigenlijk een supergeavanceerd stukje mechanica. Oorspronkelijk ontworpen door NASA om astronauten in de ruimte polsspieren, armspieren, vingers en grip te laten verstevigen; waar het overigens wonderbaarlijk goed in is.

Hoe werkt het?
In de PowerBall, zo groot als een tennisbal, zit een computergebalanceerde, 200 gram zware, stalen rotor. Je start de rotor op door een ruk aan het bijgeleverde touwtje te geven. Als je je hand ritmisch rond beweegt - alsof je in een grote pan staat te roeren - zal de bal sneller gaan draaien. Doordat je maximaal 15.000 omwentelingen per minuut creeërt, onstaat er een óngelofelijke tegenkracht. De eerste reactie van mensen is vaak een big smile en het bijbehorende ge-"wooo" . De bal wordt namelijk, van een paar-100-gram, opeens 75 keer zwaarder, en dus tientallen kilo’s. Wedden dat je ’m niet lang in je hand kunt houden? Je probeert ’m één keer en je bent verslaafd. Je denkt dat je sterk bent? Wacht maar.

Speedmeter
De reden dat de PowerBall zo ontzettend verslavend wordt, is de onboard computer bovenop de PowerBall. De speedmeter heeft 3 functies: hij kan je huidige aantal omwentelingen per minuut meten, de hoogste snelheid door het ding gemeten, en een wedstrijdmode: hoeveel omwentelingen kun jij maken binnen 30 seconden? Je bereikt dus met het spelen highscores. En geloof ons. Die wil je een minuut later al weer verbeteren. Om die reden is de PowerBall een van de meest verkochte gadgets: de mix van het beste willen zijn én de sterkste maakt het ding verslavend!


Door: Sophie op 18-3-2007 | Login om te stemmen Of registreer je hier.


pleuntje


Een echte topperrr
Op 20-03-2007 om 17:20

Sophie


Een echte topperrr
Op 20-03-2007 om 17:25

Awn^


Begint het te leren
Op 22-03-2007 om 21:49


Je moet inloggen om te kunnen reageren! Of registreer je hier.