Friends tv

Dit is echt een topserie. Deze serie kwam voor het eerst op tv in 1994 en niemand wist dat het zo’n succes zou worden. En het oorspronkelijk uitgezonden door NBC. En Friends was ook op RTl5 en Net5 te zien. Het beginlied is ook erg leuk om naar te luisteren en het past echt heel goed bij deze serie. ’I’ll be there for you’ van The Rembrants werd in Amerika een grote hit.
Elke titel van de afleveringen begint met ’The One With’, in de States vaak afgekort tot ’TOW’ bijvoorbeeld The one with Ross’s pants.

In deze serie gaat het over zes hele goede vrienden. Rachel Green, Monica Geller, Ross Geller, Joey Tribbiani , Chandler Bing en niet te vergeten Phoebe Buffay. En ze beleven elke keer en in elke aflevering weer grappige taferelen. Waar je echt van sta te lachen. In Friends zijn er eigenlijk maar drie plekken waar de zes vrienden elke keer bij elkaar komen. Dat zijn :Central Perk café, Joey’s appartement en Monica’s en Chandlers appartement. Maar natuurlijk ook ergens ander maar meestal op die plekken. Het speelt zich af in Manhattan in New York.

Dit zijn de kenmerken van de zes vrienden:
Rachel (Jennifer Aniston) -11 februari 1969 in Sherman Oaks, Californië:Rachel is de chaotische van ze allemaal. En ze werkt bij Bloomingdale. Ze heeft een dochter samen met Ross(Emma).
Monica (Courtney Cox Arquette)- 15 juni 1964 in Birmingham, Alabama : Zij is een echte schoonmaakfreak en dat maakt haar erg grappig. Ze is getrouwd met Chandler Bing en Ross is haar broer. Monica is chef-kok.
Ross Geller (David Schwimmer) - 2 november 1966 in Queens, New York : Persoonlijk vind ik hem het leukste in de Friends-serie. Hij is erg grappig en hij is 3 keer getrouwd geweest en ook weer gescheiden. In zijn eerste huwelijk kreeg hij een zoon (Ben). ross is een Paleontoloog.
Joey (Matt LeBlanc) - juli 1967 in Newton, Massachusetts
: Joey is een echte vrouwenverslinder. En is erg grappig maar soms ook wel erg dom. Hij heeft een eigen appartement en hij deelt hem met Rachel. Joey wil graag beroemd worden en films spelen, hij is acteur.
Chandler (Matthew Perry)-19 augustus 1969 in Williamstown, Massachusetts: Is getrouwd met Monica. Hij is de beste vriend van Joey. En maakt soms rare opmerkingen en grappen.
Phoebe (Lisa Kudrow) - 30 juli 1963 in Encino, Californië : Pheobe is masseuse van beroep. En misschien ook wel singer/songwriter van beroep. Ze kan goed gitaar spelen en ook wel zingen vooral ’Smelly Cat’vond ik erg humoristisch. Ze treedt vaak op in Central perk.


Door: delived op 21-3-2007 | Login om te stemmen Of registreer je hier.


Rozemarijn


Een echte topperrr
Op 24-03-2007 om 16:19


Je moet inloggen om te kunnen reageren! Of registreer je hier.