Harry Potter And the Goblet of Fire games

Er is zoals verwacht een spel gemaakt van de gelijknamige film Harry Potter & the Goblet of Fire. Geheel anders ten opzichte van de vorige 3 games in de Harry Potter serie is dat deze alleen in het engels gespeeld kan worden. Ook anders is de besturing. Zoals in voorgaande versies gespeeld werd in het FPS (first person shooter) perspectief, word deze game gespeeld als een soort console-game (playstation, gamecube). Volgens mij hadden de makers geen zin om 2 games te maken en hebben ze voor het gemak maar de console-versie naar de pc gekopieerd of andersom.

Voor:
Het spel volgt het verhaal beter dan de voorgaande versies. Dat laatste kan vervelend zijn voor de mensen die de boeken (goed) kennen. Op de Graphics is ook niet veel aan te merken, behalve dat als je naar de achterkant van een level loopt, de camera niet ver genoeg meegaat waardoor je weinig ziet.

Tegen:
Het eerste dat me opvalt: ER IS GEEN MUISINTERFACE! alles moet je met de pijltjestoetsen doen, wat tegenwoordig not-done is in de gamesindustrie.
Verslechterde gameplay: er zit te weinig gang in, het word soms saai en te moeilijk (vaak ook omdat de save-functie alleen werkt als je een level uitspeeld of beeindigd, waardoor bij het laatstgenoemde het level helemaal overnieuw gespeeld moet worden)
De controls zijn slechter te begrijpen voor bijvoorbeeld kinderen (neefjes van mij zijn GEK op de vorige delen van de games, waar ze toch al een beetje moeite hebben met de besturing)
Het spel is alleen in het engels te spelen wat ook weer voor de kleine neefjes lastig is.Conclusie:
We leven echt niet meer in het tijdperk van de Commodore 64, dus hou die muis gewoon in het spel. Ik vond het zeer irritant dat alles met de toetsen moest.
Mijn tip voor EA games: blijf bij het FPS idee: de game is er erg op achteruitgegaan doordat de besturing lijkt op die van een console, en sommige mensen niet van consoles houden (waaronder ikzelf). Op een schaal van 1 tot 10 geef ik de game een 4,5.

Door: Charon op 3-4-2006 | Login om te stemmen Of registreer je hier.


Imjori


Heeft geen hobby
Op 05-04-2006 om 21:25

**car**


Komt net kijken
Op 07-04-2006 om 19:53

Charon


Een echte topperrr
Op 07-04-2006 om 20:13

yanny


Is al aardig bezig
Op 21-04-2006 om 16:18

tricker


Begint het te leren
Op 07-06-2006 om 19:55


Je moet inloggen om te kunnen reageren! Of registreer je hier.