Microsoft Zune gadgets

Design
Het zeer strakke en stylish uiterlijk van de Zune is het eerste wat opvalt. De speler is erg netjes afgewerkt, weegt bijna niks, en ligt ondanks zijn formaat prima in de hand. Mogelijk zullen mensen met kleine handen het apparaat wat aan de grote kant vinden. Desondanks geeft het ruime 3-inch beeldscherm een behoorlijk helder en kleurrijk beeld, en is bovendien redelijk krasbestendig. De vrij eenvoudige interface is uiterst makkelijk in gebruik. De bediening van de Zune gebeurt echter met gewone knoppen, wat toch net niet zo lekker werkt als het clickwheel van de Ipod.

Beeld & Geluid
Het geluid is prima in orde, alhoewel de bijgeleverde oordopjes van lage kwaliteit zijn. Verder is de Zune bijzonder geschikt voor het bekijken van video’s, omdat de speler dan op z’n zij gebruikt wordt. Dit maakt het bekijken van films op een toch al klein scherm een stuk prettiger. Een ander pluspunt is dat de speler over een FM-tuner beschikt, welke bovendien zeer makkelijk te bedienen is. Handig hierbij is dat de naam van het betreffende radiostation op het beeldscherm wordt getoond tijdens het beluisteren.

Accu
De batterijduur is niet bepaald indrukwekkend, bij normaal gebruik gaat de accu niet langer dan 5 à 6 uur mee. Een ander nadeel is dat opladen via usb gebeurt, wat betekend dat er een extra adapter aangeschaft moet worden om direct via het stopcontact op te laden.

Software
De Zune software is niet de meest gebruiksvriendelijke software, maar na wat ’trial and error’ is het vrij eenvoudig om films en muziek naar de Zune over te zetten. Het blijft echter jammer dat de Zune niet als storage device onder Windows is te gebruiken, om zodoende nog makkelijker bestanden over te zetten.

Wi-fi
Uniek aan deze mp3-speler is dat er een wi-fi functie op zit. Na wat instellingen veranderd te hebben was het inderdaad mogelijk om een mp3-bestand naar een tweede Zune over te zetten, dit ging prima. De vraag is echter in hoeverre deze functie daadwerkelijk in de praktijk gebruikt zal worden, vooral omdat deze bestanden maar driemaal afgespeeld kunnen worden. Bovendien heeft het ingeschakeld houden van de wi-fi een negatief effect op de toch al niet zo lange batterijduur.

Conclusie
Al met al is de Zune een mp3-speler die vooral opvalt vanwege zijn strakke uiterlijk. De fraaie afwerking en de simpele maar mooie interface maken het apparaat een lust voor het oog. Bovendien beschikt de Zune over een aantal leuke en handige toevoegingen, zoals radio en album art-weergave. De minpunten liggen in de batterijduur en de software, maar aangezien deze minpunten minder zwaar wegen dan de pluspunten, is de Zune absoluut een aanrader.

Door: Phaeon op 27-4-2007 | Login om te stemmen Of registreer je hier.


Rozemarijn


Een echte topperrr
Op 29-04-2007 om 11:01

Imjori


Heeft geen hobby
Op 01-05-2007 om 12:12

Phaeon


Begint het te leren
Op 01-05-2007 om 13:06

Imjori


Heeft geen hobby
Op 02-05-2007 om 09:06

the_mobro


Heeft geen hobby
Op 02-05-2007 om 10:35

the_mobro


Heeft geen hobby
Op 02-05-2007 om 10:38

buzzbuzz


Komt net kijken
Op 15-05-2007 om 11:59

kevin1bravo


Begint het te leren
Op 25-05-2007 om 15:09


Je moet inloggen om te kunnen reageren! Of registreer je hier.