French Kiss films

*VERHAAL*
Kate is verloofd met Charlie. Wanneer Charlie voor een dokterscongres naar Parijs moet, durft Kate niet mee; ze is namelijk doodsbang om te vliegen! Wanneer Charlie echter goed en wel in Parijs zit, belt hij haar stomdronken op dat hij een ander gevonden heeft; Juliette. Een jonge Française waar het zo goed mee klikt dat ze zelfs gaan trouwen!

Kate wil alles op alles zetten om Charlie terug te krijgen en ze verzamelt alle moed die ze heeft om het vliegtuig in te stappen. Vreselijk bang en zenuwachtig krijgt ze ook nog iemand naast zich: een verlopen Fransman die drankjes steelt in het vliegtuig. Wanneer hij zich even terugtrekt op de wc, blijkt hij een druivenrank bij zich te hebben. Én een duur collier! Als Kate slaapt, stopt Luc, want zo heet hij, de druivenrank met collier in Kate’s tas. Hij weet namelijk zeker dat hij bij de douane staande gehouden zal worden, terwijl Kate door de "niets aan te geven"-poort zo door kan lopen. Wat ook blijkt te kloppen.

Luc raakt Kate kwijt, omdat hij op het vliegveld Inspecteur Jean-Paul Cardon tegenkomt. Een oude "vriend" van hem, sinds hij hem eens het leven redde. Kate pakt inmiddels een taxi naar het hotel van Charlie en voor Luc zich er niets anders op dan Kate in de grote stad weer te gaan zoeken.

Kate ziet haar verloofde met Juliette en valt flauw in de lobby van het hotel. Haar bagage en tas worden gestolen, waarbij ze niet alleen haar geld, paspoort, kleding en vitaminen (tja, wat moet je zonder..) kwijt raakt, maar ook, zonder het te weten, de druivenrank en het collier. Wanneer Luc Kate weer ontmoet, gaat hij samen met haar achter de bagage aan en stelt hij alles in het werk om Kate en Charlie weer bij elkaar te krijgen.

Maar Kate leert Luc in de tussentijd ook heel goed kennen en komt achter het geheim van het collier.
Hoe dat af gaat lopen en of Kate en Charlie nog bij elkaar komen of dat Luc door Jean-Paul Cardon gearresteerd wordt vanwege het collier? Kijken, want deze film is echt de moeite waard!!

*MIJN MENING*
Ooit een keer op een druilerige weekendmiddag viel ik tijdens het zappen in deze film. Wat ik zag, vond ik wel leuk en ik bleef dus kijken. Enige jammere, was dat eigenlijk weg moesten en ik zat het allemaal nog een beetje te rekken om toch de film te kunnen kijken. Is niet helemaal gelukt, want het begin had ik al gemist en ook het laatste deel heb ik niet meer af kunnen kijken. Gelukkig kon de tv-gids uitsluitsel bieden over de titel van de film en toen hij nog eens op een avond op tv kwam heb ik hem van het begin tot het eind gekeken. W-a-t een geweldige, grappige film!

Meg Ryan speelt de drukke, bange Kate die haar overspelige verloofde achterna reist. Ze is doodsbang voor vliegen, zelfs na een cursus tegen vliegangst die we ook te zien krijgen. Ze bedoelt alles erg goed, maar is nogal vrij onhandig. En ook haar ongezouten mening over de Fransen steekt ze niet onder stoelen en banken.

Haar tegenspeler is Kevin Kline. 100% Amerikaans, maar in de film 100% Frans. Dus we krijgen van hem ook Engels met een Frans accent te horen, wat best leuk is om naar te luisteren. Zodra hij echter tegen "landgenoten" in de film in het Frans begint, kan je niet geloven dat hij niet van geboorte Frans is. Zijn rol als oplichter Luc Teyssier is dus uiterst overtuigend!

Daarbij komt het grappige, goedlopende verhaal en de acteerprestaties van beide acteurs wat de film tot een topper maakt. Liefhebbers van bijvoorbeeld "You’ve got mail" zullen ook kunnen genieten van deze film!

Door: Cynneke op 4-5-2007 | Login om te stemmen Of registreer je hier.


pleuntje


Een echte topperrr
Op 06-05-2007 om 18:49

behice_brit


Begint het te leren
Op 20-05-2009 om 00:04


Je moet inloggen om te kunnen reageren! Of registreer je hier.