Virussen ware

Als je op internet zit waarschuwt iedereen je ervoor: Virussen!

Maar wat doen die virussen nou precies op jou computer? hoe komen ze erop? wat kunnen andere mensen ermee doen? hoe krijg je ze weg?
Vragen waar ik ga proberen jullie eenantwoord op te geven.

Wat zijn virussen nu precies?

De meeste woordenboeken hebben het alleen over het soort virus dat wij mensen kunnen krijgen(ziekte). Als je het over een computer hebt, is een virus een stukje schadelijke tekst, die je computer totaal kan ontregelen.

Hoe krijg ik een virus? Ik heb toch een virus-scanner?

Sommige virusscanners zijn afhankelijk of het betreffende virus al bekend is of niet. Hoe een virus bekend word vertel ik zo. Andere virusscanners herkennen elke schadelijke code. dus al is het een onbekend virus, kunnen die scanners hem alsnog stoppen. Nu is het ook een kunst van sommige programmeurs, dat zij die virussen zo kunnen maken dat ze door virusscanners als goed worden gezien, maar eenmaal binnen, zijn het virussen.
Veel mensen zeggen, dat zolang je niet aan het surfen bent op internet, geen mail binnen haalt of wat dan ook, dat je geen virus kan krijgen. FOUT! De kans dat je een virus krijgt terwijl je alleen maar je computer hebt verbonden met internet en verder niks doet is vrij groot. namelijk: binnen 12 minuten is de kans 50% op een virus. En dan doe je verder niks op je pc, hij staat alleen maar aan, en je hebt verbinding(en geen virus-scanner)

Wat kan zo’n virus nu op mijn computer?

Om kort te zijn: bijna alles! Om maar eens iets te noemen wat virussen kunnen:
1. Mensen toegang geven tot je computer(de zogenaamde ’trojan horse’)
2. Je harde schijf kunnen ze totaal naar de bliksem helpen.
3. Je computer kan enorm traag worden.
4. Ze kunnen programma’s ontregelen
5. Ze kunnen zichzelf via jou mailbox verspreiden naar andere mensen.
Gewoon zomaar een paar dingen... Kortom: een virusscanner moet je dus hebben zodra je online bent, anders loopt je computer enorm gevaar.

Wat kunnen andere mensen met mijn computer doen als ik een virus heb?

Mensen kunnen vanaf hun computer het beheer over jou computer nemen. Oftewel: ze kunnen je hacken. Als ze je willen hacken zul je een Trojan Horse toegestuurd krijgen. Deze zorgt dat jou verbinding open komt te liggen voor de hacker, zodat die naar binnan kan.

Wat kan ik tegen die virussen doen

Voorkomen is beter dan genezen, dus zorg zoiezo dat je een goeie virus-scanner hebt. Daarnaast moet je niet zomaar elke link aanklikken die je van mensen krijgt. Kijk uit met alles wat je download! Ga na of de bron wel betrouwbaar is. Bijvoorbeeld van microsoft.com kan je rustig windows updates downloaden. Maar als iemand je nieuwe updates aanbiedt op www.janservice.tk, zou ik die niet downloaden...

Door: Happiej op 22-5-2007 | Login om te stemmen Of registreer je hier.


the_mobro


Heeft geen hobby
Op 22-05-2007 om 10:26

Rozemarijn


Een echte topperrr
Op 22-05-2007 om 17:02

leenz1


Begint het te leren
Op 23-05-2007 om 15:06

the_mobro


Heeft geen hobby
Op 23-05-2007 om 15:09

deb0r@


Is al aardig bezig
Op 24-05-2007 om 20:50

Johnny


Een echte topperrr
Op 25-05-2007 om 15:05


Je moet inloggen om te kunnen reageren! Of registreer je hier.