al het water van de zee boeken

Al het water van de zee- Greet Beukenkamp

In de klas die naar Terschelling gaan hangt niet echt een
goede sfeer. Er is een groepje treiterkoppen waarin Daan en Dennis de leiders zijn. Er zijn dan ook een aantal jongens die zelf bang zijn om gepest te worden en daarom gaan ze meedoen met pesten en doen alles wat Daan en Dennis zeggen. De rest van de klas durft er niets van te zeggen omdat ze ook bang zijn om ruzie te krijgen met een van hun, en laten dus alle pesterijen gewoon gebeuren.
De kinderen liggen allemaal in tentjes verspreid over het veld. Ivo is de jongen die steeds gepest wordt, hij ligt dan ook alleen in een tentje niemand wil of durft bij hem te gaan liggen.
Veel kinderen hebben het onderling wel gezellig met elkaar op een paar ruzietjes na. Maar als de klas bij elkaar is hangt er meestal een ongezellige gespannen sfeer.
Dennis, Daan en hun volgelingen zijn Ivo constant aan het pesten. Al meteen toen ze daar waren aangekomen waren ze al begonnen. Ze hadden water op Ivos tent gespoten en hadden gezegd dat dat was om te testen of Ivos tent waterdicht was. En zo ging het heel de dag door, zijn schoenen werden in zee gegooid, zijn brood werd gestolen en nog veel meer van zulke dingen.
Op een avond zitten de treiterkoppen bij elkaar in een tentje te roken. Dennis heeft het plan bedacht om in Ivos belangrijkste bezit, namelijk zijn viool te gaan plassen. Ze voeren hun plan uit als Ivo bij de douches is. Daarna gaan ze in de buurt van Ivos tentje achter de bosjes zitten. Als Ivo ontdekt wat er met zijn kostbare viool is gebeurd horen de jongens vanachter hun bosjes hem zachtjes snikken.
De volgende dag ontdekt een van de leraren dat Ivo weg is. Heel de dag wordt er naar hem gezocht en later ook nog met de politie, maar niemand vindt iets.
De volgende dag komt de politie slecht nieuws brengen, ze komen vertellen dat Ivo dood is gevonden op het strand. Hij zou zo rond 3 uur s nachts zijn verdronken. Iedereen wist dat Ivo nooit zomaar de zee in zou gaan en het dus echt zelfmoord was. Ook was er een brief gevonden die Ivo aan zijn ouders had geschreven, dat was zijn afscheidsbrief geweest.
Op dat moment beseften de pestkoppen en de meelopers eigenlijk pas wat ze hadden aangericht. De pestkoppen hadden natuurlijk schuld maar de meelopers net zo goed!

Makkelijk boek voor boekverslag uit de brugklas, maar niet zon geweldig verhaal, beetje kinderachtig en algemeen.


Door: Sophie op 6-4-2006 | Login om te stemmen Of registreer je hier.


henk


Begint het te leren
Op 11-04-2006 om 20:07

Sophie


Een echte topperrr
Op 11-04-2006 om 20:10


Je moet inloggen om te kunnen reageren! Of registreer je hier.