De mislukte moordenaar ofwel De kinderredder boeken

De mislukte moordenaar ofwel De kinderredder
Schrijfster: Thea Dubelaar.

Samenvatting:
Dit boek gaat over een jongen, Jorge, die al heel lang op straat zwerft en geen contact meer heeft met zijn moeder. Zijn vader heeft hij nooit gekend. Hij heeft zich bij een jongensbende aangesloten die ook op straat leeft. Deze bendes hebben een vijand; de ordedienst. De ordedienst is er voor te zorgen dat de straatjongens verwijderd worden uit het centrum. Vaak vermoorden ze dan ook een van de bendeleden.

Jorge komt op een dag een man tegen in de auto die vraagt of hij mee gaat. Die man heeft Ferdinand. Jorge gaat mee, en de man verteld dat de duivel hem is komen opzoeken en hem een brief heeft gegeven. Die brief is geschreven door de vader van Ferdinand. Daar staat in dat hij de ziel van Ferdinand aan de duivel heeft gegeven omdat hij anders zelf met de duivel mee moest. Ferdinand moest kiezen of hij met de duivel meeging, een moord te plegen, of om de ziel van zijn zoon aan de duivel te geven. Ferdinand kiest er voor om iemand te vermoorden maar hij is te bang om het zelf te doen, dus vraagt hij aan Jorge om dat voor hem te doen. Jorge wil de moord niet plegen, maar belooft wel om Ferdinand te helpen met de moord. Alle pogingen mislukken, omdat Ferdinand teveel medelijden heeft.

Op een dag gaat Jorge, achtervolgt door Ferdinand, met zijn vriend Antonie (Die zit ook bij de bende) naar een bouwvallig huisje om lijm te snuiven. Net als ze goed stoned zijn komt er iemand van de ordedienst aan. Hij heeft een honkbalknuppel bij zich en begint meteen te slaan. Eerst was Antonie aan de beurt die net zo lang werd geslagen tot hij dood was. Toen was Jorge aan de beurt, maar die werd net op tijd gered door Ferdinand. Ferdinand was zo kwaad toen hij de man van de ordedienst zag, dat hij hem zon harde klap met een stuk hout gaf, dat de man op slag dood was. Daardoor heeft Ferdinand meteen de duivel een plezier gedaan. Door het ongeval met de ordedienst heeft Jorge zijn benen gebroken. Hij moest meteen naar een ziekenhuis, later moest hij naar een revalidatiecentrum. Ferdinand is zo erg aan Jorge gehecht dat hij hem wil adopteren. Jorge vindt het heel lief van Ferdinand, maar hij kiest ervoor om de straat weer op te gaan, omdat hij erg aan het zwervers bestaan is gehecht. Hij kiest ervoor om naar een oude vriend te gaan en daar te blijven.

Spannend boek waar je lekker door heen leest. het is goed te begrijpen en mooi geschreven.

Door: Sophie op 9-4-2006 | Login om te stemmen Of registreer je hier.Je moet inloggen om te kunnen reageren! Of registreer je hier.