Death note(anime) films

Death note is een anime( een geanimeerde versie van manga een japanse tekenstijl).

Het is een fantastishe anime het gaat over een jongen, light yagami.
Hij is een snel verveelde geniale 17jarige student en vind op een dag een merkwaardig boekje waar met grote witte letters op geschreven staat: Death note
Het word al snel duidelijk dat als je een naam in dat boekje opschrijft diegene zal sterfen binnen 40 seconden als je niet op schrijft hoe die gene dood gaat zal hij simpelweg doodgaan aan een hartaanval.

Light is hier op het begin niet erg van onder de indruk maar als hij beseft dat het echt werkt en wat voor macht hij met dit boekje heeft raakt hij helemaal in de ban van de death note(en de bijhorende god of death namelijk ryuuk).

Hij wil al het kwaag uit de wereld verbannen door alle criminelen op te schijven in zijn death note.
Maar het onderzoeksteam krijgt heir al snel van te horen en met L (zo heet hij omdat hij geheim wil blijven) sporen ze light op (met de naam : kira , die light voor zich heeft gekozen ALS de god van de nieuwe wereld.).

Het word een leuke,ingewikkelde,lastige en vooral intresante en meeslepende strijd dat het heel spannend maakt en je mee laat sleuren door je door en door te laten kijken.

L oefend allemaal speciale methodes op light uit en dat maakt het ook spannend om te kijken omdat hij steeds iets anders heeft.

later komen er ívervangersí voor l en light en dan word het weer een strijd tussen hun.

Door: deb0r@ op 26-4-2008 | Login om te stemmen Of registreer je hier.Je moet inloggen om te kunnen reageren! Of registreer je hier.