Date movie films

Info
Scriptschrijvers Aaron Seltzer en Jason Friedberg maakten de horrorfilm belachelijk in ’Scary Movie’ en James Bond in ’Spy Hard’. In ’Date Movie’, de eerste film die ze ook regisseerden, is het de romantische komedie. ’Date Movie’ zit vol met parodieen op bekende romantische komedies van de afgelopen jaren. Julia Jones is een onvervalste kopie van Bridget Jones. Verder komen er stukken in uit de film ’My best friends wedding’, ’Meet the parents’, ’Meet the fockers’,’My big fat greek wedding’, ’Wedding planner’ en nog enkele anderen. Verder komen er ook nog kleine stukken in van programma’s als ’Pimp my ride’ en ’The bachelor’. Deze film is het leukst als je de meeste van deze films en programma’s kent.
Geen wonder dat het genre van de romantische komedie, ook wel bekend als “rom-kom”, zo gigantisch in populariteit is gestegen. Het idee dat ook Julia Roberts en Hugh Grant met dezelfde problemen kampen als wij arme stervelingen steekt ons een hart onder de riem.
En zo is de tijd blijkbaar ook rijp geworden voor een parodie op de ons welbekende rom-kom in de vorm van ’Date Movie’
Het verhaal
Julia Jones (Alyson Hannigan) is een hopeloze romanticus. Ze werkt in het restaurant van haar ouders (zie ’my big fat greek wedding’. Op allerlei manieren probeert ze - tevergeefs - aan de man te komen. Maar dan ontmoet ze eindelijk de ware, Grant Fuckyerdoder (’fuck your daughter’). Maar de weg naar een ’Big Fat Greek Wedding’ met deze man-van-haar-dromen is nog vol hobbels en kuilen. Haar ouders willen namelijk dat ze met iemand van hun eigen nationaliteit trouwt (grieks, australisch enzovoorts) zoals in ’My big fat greek wedding’. Eerst moeten ze langs bij de ouders van Julia (’Meet the parents’) en naar de ouders van Grant (’Meet the fockers’) dan naar de ’Wedding Planner’ en dan blijkt ook nog eens dat Grant’s beste maatje Andy, een bloedmooie vrouw is, die Grant terug wil (’My best friends wedding)!

Acteurs:
Hoofdrolspeelster Alyson Hannigan is bekend uit de ’American Pie’ films en speelde bovendien mee in de televisieserie ’Buffy the Vampire Slayer’. Andere rollen zijn voor Eddie Griffin (’Undercover Brother’), Jennifer Coolidge (’American Pie’) en Fred Willard (’Anchorman’).Door: louwiske op 21-4-2006 | Login om te stemmen Of registreer je hier.Je moet inloggen om te kunnen reageren! Of registreer je hier.