Finding Nemo films

De moeder van Nemo (Koraal) en de zusjes en broertjes zijn door een haai opgegeten. Dus de vader van Nemo (Marlin) is extra alert op Nemo (enige zoontje).

Toch komt er een dag dat Nemo naar school gaat. Marlin is natuurlijk weer overbezorgd dus gaat hij ook mee. Nemo en zijn klasgenoten zien een boot en ze doen een spelletje wie het dichtst bij het boot durft te komen. Maa de dappere Nemo zwemt er natuurlijk weer heen en raakte de boot. Marlin kan hem niet tegenhouden. Toen wordt Nemo gevangen door een duiker, die neemt hem mee naar de boot. Marlin zwemt zo snel zijn vinnen hem dragen kan achteraan, maar hij kan het niet bijhouden. Even later ontmoet hij Dory, een vergeetachtige vis. Na het gesprek met Dory jaagt een haai (Bruce) hun naar een bijeenkomst van vegetarische haaien.
Om de aandacht van Dory te trekken geeft Marlin een ram aan Dory, die wordt gewondt. De haai ruikt de verse bloed en zijn maag rammelt.Eens kijken bij Nemo... Het blijkt een tandarts te zijn die Nemo mee heeft genomen naar de stad Sydney. In het aquarium waar Nemo vastzit ontmoet hij andere vissen die net als hem in hetzelfde schuitje zitten. Toen kwam er een pelikaan (Nigel) waarmee de andere vissen al eerder kennis mee gemaakt hebben, maar hij wordt gauw weggejaagd door de tandarts... De vissen in het aquarium bedenken plannen om Nemo te bevrijden. Over 2 dagen komt het nichtje van de tandarts om Nemo als kado op te halen. Marlin en Dory zijn nog op zoek naar Nemo, maar ze krijgen het moeilijk omdat de haai achter hen aan zitten. Gelukkig komt hij vast te zitten tussen een rots, waardoor Marlin en Dory ontsnappen. Toen vinden ze de duikbril van de duiker waar het adres op staat, ze hebbben meer hoop. Ze zwemmen over de kwallen heen en worden gestoken geraakt door een paar kwallen.Nemo begint met het ontsnappen, maar het mislukte. Hij wordt teruggezogen naar de filter. Marlin en Dory zijn ondertussen een schildpad tegengekomen. Die brengt ze naar Sydney. Marlin vertelt het verhaal door aan de schildpadjes, die op hun beurt weer doorvertellen, hierdoor krijgt de hele zee het nieuws binnen. Nigel de pelikaan krijgt het nieuws ook te horen en vertelt dit door aan Nemo dat zijn vader naar hem op zoek is. Nemo is hierdoor zeker dat hij gaat slagen bij zijn volgende ontsnapping.Marlin en Dory verlaten de schildpadden en komen een walvis tegen. Dory begint gelijk met vragen stellen, maar de walvis is niet zo vriendelijk als ze denken en eet hen op. In de mond van de walvis worden ze doorgeslikt en de lucht in gespoten zo komen ze in Sydney terecht. In het aquarium is een hyper filter aangebracht zodat de filters niet meer kapot kunnen gaan. Nemo wordt door de tandarts uit het aquarium gehaald om weg te geven aan zijn klanten. Marlin en Dory komen Nigel tegen. Nigel redt ze van een groep hongerige zeemeeuwen. Daarna brengt Nigel hun naar Nemo.
De slimme Nemo doet als of hij dood is zodat hij niet weggegeven kan worden. Op hetzelfde moment komt Nigel binnen met Marlin en Dory in zijn bek. Nigel wordt alweer weggejaagd door de tandarts en Nemo maakt gebruikt van de verwarring om zichzelf door te spoelen in het spuugbakje. Marlin denkt dat Nemo dood is en geeft het zoeken op. Marlin zwemt weg langs een pijpleiding. Een tijdje later komt uit dezelfde pijpleiding Nemo en die vindt Dory. De vergeetachtige Dory wist in het begin niet meer wie Nemo was maar na een tijdje herinnert ze het en brengt Nemo naar Marlin. Als ze allemaal weer samen zijn worden ze weer gevangen genomen door een visserschip. De slimme Nemo krijgt weer een idee. Alle vissen zwemmen naar benenden waardoor de vissersboot omkiepert. Alle vissen komen vrij.Nemo gaat na deze gebeurtenis gewoon weer naar school en maakt daar veel vrienden. Marlin laat Nemo wat vrijer en maakt veel minder zorgen.

Op het einde gaat in het aquarium bij de tandarts de filter kapot en de andere vissen ontsnappen. Dus uiteindelijk leeft iedere vis nog lang en gelukkig.Mijn mening:
Finding Nemo is een erg leuke animatiefilm, die erg mooi gemaakt is. De kleuren zijn mooi, mooi blauw. Er zit volop humor in, jonge kinderen vinden ze vast leuk. Maar ook voor oudere mensen is het wel interessant om naar te kijken.Door: yanny op 25-4-2006 | Login om te stemmen Of registreer je hier.


_FlyAway


Begint het te leren
Op 29-04-2006 om 11:55

crazyab


Komt net kijken
Op 11-08-2006 om 16:06

biancat


Komt net kijken
Op 12-08-2006 om 10:23

marloes_vandijk


Is al aardig bezig
Op 13-08-2006 om 12:35

guusie


Komt net kijken
Op 26-08-2006 om 18:37

Rozemarijn


Een echte topperrr
Op 02-09-2006 om 17:02

nienke123


Begint het te leren
Op 13-02-2007 om 19:51

Imjori


Heeft geen hobby
Op 14-02-2007 om 10:22

leenz1


Begint het te leren
Op 26-03-2007 om 21:44

behice_brit


Begint het te leren
Op 11-12-2008 om 18:53


Je moet inloggen om te kunnen reageren! Of registreer je hier.