Spanner - Solid Ground muziek

Het was een gewaagde stap van Syb van der Ploeg, om zijn succesvolle band De Kast te verlaten. Samen met Nico Oosterhuijse (die de drummer van de band was) en Johan Hofman werd een nieuwe band opgericht, namelijk Spanner.

Algauw werd de band uitgebreid met de 2 topmuzikanten Jeff Zwart en Paul Bergman was de formatie compleet. Het eerste album "Wonderful World" werd door vele popbladen als verassend bestempeld. Er werd geen zoetsappige popmuziek meer gemaakt, maar de heren van Spanner zetten een stevige rockplaat neer.

De opvolger van het eerste album is Solid Ground. Wat meteen opvalt is dat de plaat veel natuurlijker klinkt dan de voorgaande . Op het album Wonderful World werd het er af en toe te duidelijk bovenop gelegd dat de heren van Spanner vooral stevige rock maakten. Bij dit album is het geheel iets subtieler en natuurlijker.

Het album is een mooie balans tussen aan de ene kant stevige rocknummers en aan de andere kant melodieuze balads. De gitaarmuur die regelmatig op het eerste album te horen was is veelal vervangen door een ietswat subtielere, melodieuzere gitaarpartijen. Daarbij komt nog de krachtige maar toch gevoelige stem van de zanger Syb van der Ploeg, die de nummers een extra element geeft.

Naar mijn mening is dit album een stap in de goede richting voor Spanner. Er is een beter mix gemaakt tussen het ruige en melodieuze, rustigere werk. Met dit album heeft Spanner een goede basis om door te gaan.

---

www.spanner.nl
hier staan samples van de nummers te horen

Door: wiebe_pieter op 25-4-2006 | Login om te stemmen Of registreer je hier.


the_mobro


Heeft geen hobby
Op 27-04-2006 om 09:12

wiebe_pieter


Begint het te leren
Op 27-04-2006 om 15:06

mdelange


Is al aardig bezig
Op 11-08-2006 om 22:08


Je moet inloggen om te kunnen reageren! Of registreer je hier.