Wat voor eikel ben jij.nl websites

Zojuist even rondgekeken op watvooreikelbenjij.nl
Dit initiatief van de overheid zou er voor moeten zorgen dat jongeren zich bewust worden van hun gedrag. De site lijkt er van uit te gaan dat elke jongere op straat hangt en op zijn minst vrienden heeft die brommers jatten of meisjes lastig vallen, maar volgens mij is het zover nog niet.

In de eikeltest wordt o.a. gevraagd wat je zou doen als je vrienden een oud omaatje er niet doorlaten in het winkelcentrum. Een van de antwoorden is: ik zou haar tackelen, da’s lachen...

Wellicht dat het overzicht van de kosten van verschillende objecten die je kan slopen jongeren kan helpen met het maken van de keuze of ze beter een brievenbus kunnen opblazen of een bushokje kunnen ingooien..

Bushokje € 4.500,-
Speelhuisje op het schoolplein € 1.250,-
Brievenbus € 700,-
Ruit € 300,-
Rugleuning in de bus € 55,-
Kras op een auto € 400,-

Verder wordt er geprobeerd jongeren te wijzen op de gevolgen van diefstal en vandalisme. De liedjes die jongeren zelf hebben opgenomen zijn wel grappig. Dit lijkt een goede methode om jongeren in ieder geval bij het onderwerp te betrekken. Er kan gestemd worden op de rap van de week die met het onderwerp te maken hebben.

De SP was tegen de site die de overheid in het leven heeft geroepen en hebben daarom als tegenhanger de site watvooreikelszijnjullie.nl gemaakt. Daar kan je stemmen op de uber eikel, een van de ministers uit het kabinet, die aan het eind van het jaar de uber eikel award krijgt uitgereikt.

Door: YoyoYoost op 19-5-2006 | Login om te stemmen Of registreer je hier.


Imjori


Heeft geen hobby
Op 19-05-2006 om 14:22

the_mobro


Heeft geen hobby
Op 19-05-2006 om 14:54

delived


Is al aardig bezig
Op 31-08-2006 om 20:57


Je moet inloggen om te kunnen reageren! Of registreer je hier.