Sony Ericsson K700i mobile

De Sony Ericsson k700i is alweer bijna 2 jaar op de Nederlandse markt. Het apparaat werd aangekondigd als ’de zakentelefoon’, omdat deze GSM het leven van de zakenman drastisch zou vereenvoudigen. Dat deze bewering een beetje uit de lucht gegerepen is, mag duidelijk zijn.

Toegegeven, in de tijd dat de K700i gelanceerd werd, waren functies als Bluetooth, GPRS, MMS en e-mail nog niet zo ingeburgerd als tegenwoordig. De concurrentie werd in ieder geval het nakijken gegeven.
Op papier zien despecificaties er nog steeds heel aardig uit.
Helaas is de praktijk anders. Zo heeft de telefoon heeft een ronduit tegenvallende accu omdat het apparaat na bijna elke dag opgeladen dient te worden. De 8 uur spreektijd wordt vrijwel nooit gehaald, en in combinatie met de redelijk goede speakerfunctie al helemaal niet.
Een ander punt van kritiek is de Bluetoothfunctie. In theorie moet de K700i met elk willekeurig ander BT-apparaat kunnen werken. Op dit gebied lijkt hij een eigen leven te willen leiden; sommige apparaten zijn onvindbaar, andere zorgen ervoor dat de telefoon ’vastloopt’ en gereset moet worden.
De bouwkwaliteit is middelmatig; binnen een maand begon het accudeksel te kraken. Na anderhalve maand lieten de stickers op de voorkant en zijkant los; dit bleek een algemeen bekende kwaal te zijn van de k700i. Verder blijkt de verflaag niet al te slijtvast te zijn, en het display is niet ongevoelig voor krasjes.
De ingebouwde camera is van lage kwaliteit en voegt erg weinig toe.

Nu lijkt het alsof ik erg ontevreden ben met mijn telefoon. Dat is niet het geval. De menustructuur is goed doordacht. De mogelijkheid sneltoetsen aan te wijzen is erg handig. En de ingebouwde FM-radio blijkt na een tijd gebruiken best oke te zijn voor in de trein. Helaas is de mp3-speler, met 43mb vrij geheugen een lacher te zijn. Het mobiele internet werkt ook goed.

Het eindoordeel over deze telefoon is dat hij voor zijn tijd goed was. Destijds kostte de telefoon ’los’ 499 euro, tegenwoordig is dat zo’n 160 -180 euro. Dat wil niet zeggen dat ik de telefoon op dit moment weer zou kopen. Anno 2006 worden er betere telefoons aangeboden, die minder gedateerd zijn.
Door: Coen op 19-5-2006 | Login om te stemmen Of registreer je hier.


vcroese


Begint het te leren
Op 08-06-2006 om 08:01

PGD


Begint het te leren
Op 02-08-2006 om 09:58


Je moet inloggen om te kunnen reageren! Of registreer je hier.