Structuur brengen in elkaars leven websites

Er schijnen mensen te zijn die zonder leven, maar de meeste mensen hebben toch echt wel een agenda nodig om enigszins orde in de chaos van afspraken aan te brengen.

Een papieren agenda. Je zit te bellen met een maat van je en spreekt af om binnenkort ergens heen te gaan. Welke dag wordt ’t? "Ik kan maandag, kun jij dan? Nee, ik kan dinsdag wel, jij ook? Nee, sorry, dinsdag wordt lastig, omdat ik dan al met iemand anders heb afgesproken." Hm, niet érg handig toch?

Dan zou toch slimmer moeten kunnen? En jawel, dat kan slimmer! Maak kennis met Google Calendar; de zoekgigant biedt meer diensten aan dan zoeken alleen.Hoe dat dan werkt? Eenvoudig, maar dan moet je wel je papieren agenda vaarwel zeggen. Allereerst, digitaliseer je agenda op http://calendar.google.com - werkt ’t zelfde als Outlook. Vervolgens deel jij je agenda met personen die je agenda ook mogen inzien. De ander kiest er ook voor zijn of haar agenda te delen met jou. Vervolgens kun je met één druk op de knop de agenda van jullie beiden (of meer personen) in één oogopslag zien. Hoet dat er dan uitziet? Zie de afbeelding.Overigens kun je er ook voor kiezen dat anderen slechts kunnen zien of je bezet bent en kun je bepaalde agendapunten voor iédereen zichtbaar maken. Nog een tip voor degenen die het onhandig vinden telkens de browser te moeten openen: je kunt Google Calendar ook als dektop-item (i.p.v. een afbeelding) instellen!

Een uitkomst voor mij en mijn vriendin - we hebben allebei vaak een gevulde agenda! Thanks to Google.

Door: lennart.mulder op 19-5-2006 | Login om te stemmen Of registreer je hier.


the_mobro


Heeft geen hobby
Op 19-05-2006 om 14:32


Je moet inloggen om te kunnen reageren! Of registreer je hier.